Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


‘Més de 100 raons per ser culer’


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

25.06.2011 11:29

‘Més de 100 raons per ser culer’

www.fcbarcelona.cat


Mercè Morales, Manel Tomàs i Fer han publicat el llibre ‘Més de 100 raons per ser culer’, un recull d’històries i anècdotes que repassen de manera distesa i divertida la història del FC Barcelona.


L'il·lustrador del llibre, Fer, a l'estadi del FC Barcelona. Foto: Àlex Caparrós-FCB
L'il·lustrador del llibre, Fer, a l'estadi del FC Barcelona. Foto: Àlex Caparrós-FCB

Els historiadors Mercè Morales i Manel Tomàs han publicat recentment el llibre ‘Més de 100 raons per ser culer’. No es tracta d’un volum per convertir-se al barcelonisme sinó d’un recull d’intrahistòries, anècdotes i vivències que els dos autors han recopilat en forma de ‘raons’ i que ofereixen un cara divertida i irònica de la història del Barça.

Amb il·lustracions de Fer

2011-06-17_ENTREVISTA_MANUEL_TOMAS_MERCE_MORALES_004.jpg‘Més de 100 raons per ser culer’, publicat per Viena Edicions, té també il·lustracions del dibuixant Fer, que ha treballat, entre d’altres, en publicacions com ‘El Jueves’, l’‘Avui’ i ‘Don Balón’.  Fer ha traslladat a imatges els temes proposats pels autors sense deixar de banda, això sí, el seu peculiar sentit de l’humor. “Em van agradar els textos i m’ho vaig passar molt bé dibuixant. En dos dies vaig fer tots els dibuixos!”, assegura Fer.

Una revisió històrica diferent

Gran part de la matèria primera d’aquest llibre ha sortit dels volums del Centre de Documentació i Estudis del FC Barcelona, del qual Manel Tomàs és un dels responsables. “Hem treballat durant mesos revisant volums d’història, premsa i publicacions”, assegura Morales. Segons Tomàs, “no hem fugit de res. Hi ha des dels grans triomfs fins a d’altres aspectes que poden fer més propera la història del Barça a la gent”.

Partien d’uns 500 temes

2011-06-23_LIBRO_MES_DE_100_RAONS_PER_SER_CULER_002.jpgUna primera proposta editorial preveia escriure 365 ‘raons’, una per a cada dia de l’any, però finalment la criba n’ha deixat només cent una. Tot i això, si algú mereix l’adjectiu de busca-raons són els autors del llibre, ja que confessen que partien d’un recull inicial amb uns cinc-cents temes que, potser, trobaran el seu lloc en futures edicions. ‘Perquè sempre hem estat uns romàntics’, ‘Perquè la nostra afició és extraordinària’ o ‘Perquè fa anys que anem de copes’ són alguns dels passatges que es poden trobar al llibre.

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana