Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


"M’importa tenir sostenibilitat econòmica"


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

21.06.2011 08:54

Rosell: "M’importa tenir sostenibilitat econòmica al Club"

www.fcbarcelona.cat


El president del FC Barcelona ha reiterat que la política d’incorporacions d’aquesta temporada estarà marcada per la política de contenció econòmica.


Sandro Rosell, al programa 'Àgora' de TV3.
Sandro Rosell, al programa 'Àgora' de TV3.

El president del Barça, Sandro Rosell, ha fet balanç del seu primer any de mandat a Àgora de TV3, i ha reiterat que la política d’incorporacions d’aquesta temporada estarà marcada per la política de contenció econòmica.

En aquest sentit, Rosell ha reafirmat que el Barça no estaria disposat a pagar el preu de 40 milions del jugador de l’Arsenal, Cesc Fàbregas. “No sé si fitxarem Cesc o no. Del que no tinc cap dubte és que ell té moltes ganes de venir al Barça. Nosaltres no tornarem a repetir l’oferta de 40 milions perquè amb les amortitzacions val menys”, ha assegurat en l’entrevista.

Aquests mateixos paràmetres de contenció econòmica marquen l’interès per altres possibles jugadors com els que han aparegut als mitjans de comunicació en els darrers dies, com ara Alexis Sánchez i Giuseppe Rossi. Des de la parcel·la esportiva s’està treballant per aconseguir futbolistes sol·licitats pels tècnics i per cobrir les posicions en equilibri amb el pla de negoci. “Zubizarreta i Bartomeu estan parlant amb molts altres jugadors i alternatives. En funció del preu, n’agafarem una o una altra. No hi ha res tancat”, ha explicat Rosell.

Rosell ha volgut posar èmfasi en les possibilitats econòmiques del Club i el futur de la institució. “Quan va entrar, vam veure que el deute era més gran del que ens havien dit. Vam negociar un crèdit sindicat amb els bancs. Això ens va preocupar moltíssim perquè no teníem caixa. Hem anat endreçant la situació i el que s’ha fet des de l’àrea econòmica ens permetrà dedicar 45 milions més vendes a fitxatges aquest any. Tenim un pla de negoci i gràcies a explicar-ho als bancs, ens han fet confiança i ens han donat els crèdits. Però els crèdits s’han de pagar”, ha subratllat el president. En aquest sentit, Rosell ha assegurat que els actuals gestors han de prendre decisions “difícils” però alhora “necessàries” pel bé i pel futur del Club. “M’importa tenir sostenibilitat econòmica al Club. Hem d’equipar els comptes. Esperem en dos o tres anys ser un club solvent”.

Sobre el perfil de les incorporacions, el president ha assegurat que “depèn de qui és queda i qui se’n va” i que, ara mateix, Guardiola no li ha demanat cap baixa de cap jugador de l’actual plantilla del primer equip. El president ha assegurat que Abidal “té sobre la taula la renovació” i que aquesta podria firmar-se quan el francès torni de vacances.

En el marc de la sostenibilitat econòmica del Club, Rosell ha afirmat que l’acord històric de patrocini en el món del futbol amb Qatar Foundation –a través del qual l’Entitat percebrà 150 milions d’euros- era bàsic per a les necessitats econòmiques i el nivell d'endeutament del Club. Així mateix, el president ha dit que si els socis ho consideren necessari, tenen els suports i en compliment dels Estatuts, es tornaria a explicar i a plantejar-se aquesta qüestió en la propera Assemblea.

La renovació de Guardiola

rosell_agora7.jpgRosell ha apuntat en l’entrevista que té una bona entesa amb el tècnic del primer equip, Josep Guardiola, i que aquest, com ja li ha apuntat en diferents ocasions, té la possibilitat de renovar durant el temps que vulgui en el mandat de Rosell. “És molt bona la relació amb en Pep, boníssima. És una persona a qui li agrada renovar any a any. Si per nosaltres fos, podria renovar una, dues, tres, quatre o fins a cinc temporades. Com a condicions, posa sentir-se a gust amb els jugadors, amb la directiva, amb l’entorn… L’encaix amb Zubi i la nova junta és bona perquè els resultats així ho determinen”. En aquest sentit, Rosell considera fals que en algun moment de la temporada, en els enfrontaments amb el Reial Madrid, s’hagi deixat sol l’entrenador del FC Barcelona: “No ho admeto i des de la junta tenim la consciència tranquil·la”.

Seccions

Pel que fa als ajustaments econòmics a les seccions professionals i amateurs, Rosell ha afirmat de nou que el Club no perdrà competitivitat en les professionals. “Seguirem sent el Club més poliesportiu del món. Estem en crisi i de veritat. Les seccions professionals no perdran competitivitat. Al futbol hi ha inflació, en els altres esports hi haurà una deflació. La nostra petita disminució serà res en comparació amb els altres”, ha resumit Rosell.

Sobre la incorporació del fins ara jugador del Regal Barça Ricky Rubio als Minnesota Timberwolves, Rosell ha explicat que el Barça hi perd diners. “No és una benedicció cobrar un milió d’euros pel traspàs perquè ens en va costar 4,2. Perdrem patrimonialment perquè no estava amortitzat. El que sí que deixem és de pagar el seu salari i això ajudarà a la reducció a les seccions”.

Trobada amb Cruyff

En el tram final de l’entrevista, Rosell ha assegurat haver mantingut una conversa i una trobada amb Johan Cruyff pel bé del barcelonisme i la seva unitat. Pel que fa a la decisió de designar Eusebio Sacristán nou tècnic del Barça B, el president ha explicat que és una elecció d'Andoni Zubizarreta a la qual la Junta hi dóna suport.

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana