Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Declaració institucional del FC Barcelona


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

16.06.2011 12:54

Declaració institucional del FC Barcelona

www.fcbarcelona.cat


A continuació reproduïm de forma íntegra la declaració institucional feta pel president del FC Barcelona Sandro Rosell en roda de premsa.


Declaració institucional del FC Barcelona

"El FC Barcelona està acabant la que ja és la millor temporada esportiva de la seva història, gràcies als 15 títols aconseguits fins ara pels nostres equips i a una manera de fer que està sent lloada i admirada arreu del món.

El primer equip de futbol s’ha proclamat, per tercer any consecutiu, campió de Lliga i la quarta Copa d’Europa ja és al Museu. Després de superar tot tipus de dificultats, el barcelonisme ha obtingut una recompensa excel•lent, en forma de títols i de reconeixement global a un estil tan singular de concebre el futbol.

Malgrat les moltes provocacions rebudes, vam decidir que ens mantindríem ferms en dues conviccions: calia preservar per damunt de tot els interessos esportius de l’equip i acomplir amb la responsabilitat social que tenim com a representants de prop de 180.000 socis. El cor ens demanava una altra cosa, però el seny ens va fer optar per la prudència. Ens van provocar, però ens vam aguantar. També ho van fer els nostres socis i aficionats. I vull agrair-los des d’aquí el seu comportament exemplar.

Ara gaudim dels fruits de tot plegat. Un cop més, el futbol ha posat tothom al seu lloc. L’exhibició de Wembley és la resposta més contundent als atacs que ha rebut aquesta temporada el barcelonisme. El nostre equip ha aconseguit ser admirat i reconegut arreu pel seu meravellós joc i pels valors que representa i que ens defineixen com a institució. I entre els valors que representem, també hi són la dignitat i l’honor. Per això ara li toca dir la seva al FC Barcelona com a institució, entesa com un col•lectiu únic. Perquè hi ha situacions que no es poden tornar a repetir en el futur.

Vull parlar en nom de tots els barcelonistes que s’han sentit agredits i ferits per les greus acusacions i calúmnies que s’han dirigit darrerament contra el nostre Club. Acusacions que han estat premeditades i que només tenien un objectiu: aconseguir fora del camp el que no podien aconseguir dins. Acusacions que s’han dimensionat amb l’altaveu de determinats mitjans de comunicació, sense cap mena de rigor ni escrúpol.

Per tot plegat, en nom del FC Barcelona, vull expressar el següent:

1. Els clubs tenim una responsabilitat social que hem d’assumir i respectar per sobre de qualsevol rivalitat. Som dipositaris de moltes il•lusions col•lectives. Som exemple de conducta per a molts milions de persones, especialment per als nens. En el nostre cas, a més, som conscients que representem el sentiment de bona part d’un poble. I considerem que aquesta temporada el Reial Madrid ha traspassat tots els límits de la necessària rivalitat esportiva, dirigint acusacions cap al nostre Club, sense cap tipus de fonament.

2. Es va voler justificar l’extraordinari rendiment esportiu del nostre equip acusant de manera miserable els nostres metges i esportistes de fer ús de pràctiques de dopatge. Ens vam defensar, portant als tribunals les acusacions que ens va fer la Cadena COPE, que va citar de manera reiterada el nom del Reial Madrid com a font i origen de la informació. Els asseguro que si algú, en nom del FC Barcelona, s’hagués atrevit a fer una acusació d’aquest tipus, hauríem actuat amb fermesa, desmentint-ho de manera immediata i portant els seus responsables als tribunals. Hauríem agraït una resposta similar per part del Reial Madrid, que lamentablement no es va produir.

3. Les declaracions dels protagonistes sempre han acostumat a enriquir el debat futbolístic. Però aquesta temporada un empleat del Reial Madrid, el seu tècnic, també ha superat tots els límits de la rivalitat esportiva. Fins al punt d’atrevir-se a manifestar públicament que el nostre entrenador hauria de sentir vergonya d’alguna de les seves victòries. La roda de premsa que l’entrenador del Reial Madrid va protagonitzar després del partit d’anada de semifinals de la Champions al Bernabéu sí que avergonyeix qualsevol que se senti esportista. Va acusar el nostre Club d’haver aconseguit títols gràcies a una mena de complot estatal i internacional, implicant en aquest complot el bon nom de l’Unicef i els estaments propis del futbol. Òbviament ens vam defensar, denunciant-lo davant la UEFA, que finalment va decidir actuar d’ofici i sancionar-lo.

4. De manera sorprenent, la resposta del Reial Madrid al legítim dret de defensar el nostre honor va ser una denúncia cap a vuit dels nostres jugadors, als quals va acusar de conductes antiesportives i, fins i tot, racistes, amb l’objectiu que no poguessin disputar el partit de tornada. També ens vam defensar i el Reial Madrid no es va sortir amb la seva, ja que la UEFA va rebutjar dues vegades les seves acusacions.

5. La rivalitat continuarà la temporada vinent, però no permetrem que es tornin a traspassar els límits de l’esportivitat. Perquè el futbol es mereix una competició neta i el FC Barcelona farà tot el que convingui per preservar-la. Si cal, tornarem a la justícia ordinària i als estaments esportius que corresponguin. Ara bé, que ningú esperi que ens posem a l’altura de determinats comportaments. Els nostres valors, els que ensenyem als joves de la Masia, els que defensem i respectem des de fa moltes dècades, no ens ho permeten.

6. La responsabilitat social que tenim davant milions d’aficionats al futbol ens exigeix mantenir unes determinades formes. El Reial Madrid i el FC Barcelona són institucions centenàries, amb un alt grau de compromís davant els seus socis, aficionats i davant la societat, i estan obligades a caminar plegades en determinats assumptes. Ara bé, si els límits de l’esportivitat es tornen a ultrapassar, estarem obligats a trencar les nostres relacions institucionals, fet que no desitgem de cap de les maneres. No ho desitgem, però no ens tremolarà el pols si ho hem de fer.

7. Fa uns dies el president del Reial Madrid deia que no pararà fins que guanyin “la décima”. Esperem que ho intentin des dels terrenys de joc, amb esportivitat i recuperant una manera de fer que, em consta, volen molts madridistes. El president del Reial Madrid té l’oportunitat de tornar a reconduir les nostres relacions, dins i fora del camp. El futbol, que acostuma a tornar-te el que li dónes, en serà el gran beneficiat.

Amb aquesta declaració institucional, el FC Barcelona vol donar per tancat un episodi lamentable, que esperem que no es torni a repetir mai més, pel bé del futbol, de l’esport i de tots aquells que l’estimem."


Sandro Rosell i Feliu
President FC Barcelona

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana