Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Últim adéu a Andreu Mercè Varela


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

31.01.2011 19:16

Últim adéu a Andreu Mercè Varela

www.fcbarcelona.cat


Aquest dimarts al migdia tindrà lloc el funeral pel traspàs de l’exjugador d’hoquei herba blaugrana i periodista Andreu Mercè Varela. El vicepresident Carles Vilarrubí assistirà a la cerimònia en representació del Club.


Andreu Mercè Varela rebrà l’últim adéu aquest dimarts al migdia. El funeral per l’exblaugrana i destacat periodista esportiu, tindrà lloc a les 12.30 hores al Tanatori de Sant Gervasi. El vicepresident de Relacions Institucionals, Carles Vilarrubí, assistirà a la cerimònia religiosa en representació del FC Barcelona.

Mercè Varela, home d’esport i lletres

ANDREU_MERCx_VARELA_x2x.jpgNascut a Barcelona l’any 1918, Andreu Mercè Varela ja jugar a la seva joventut a la secció d’hoquei herba del Barça i després va arribar a ser una figura destacada del periodisme esportiu, atresorant un currículum envejable: corresponsal a Barcelona del diari francès L’Équipe i del diari suís Le Matin, col•laborador de la revista nord-americana Sports Illustrated, redactor esportiu de Destino i redactor de La Vanguardia. També va col·laborar en publicacions com Tele/eXpres i Mundo Deportivo.

Mercè Varela va ser membre de les Comissions de premsa de la FIFA i del Comitè Olímpic Internacional, i va ser guardonat amb la Medalla de la Ciutat de Barcelona i amb el Diploma al Mèrit Olímpic del COI. Home molt vinculat a l’olimpisme, va participar a la Comissió Promotora para la candidatura de Barcelona als Jocs olímpics de 1992. Estret col•laborador de Juan Antonio Samaranch, des de Londres 1948 només va deixar d’assistir als Jocs de Melbourne, l’any 1956.

Bibliografia blaugrana

Juntament amb Alexandre Cirici va escriure Més que un club (1975), llibre commemoratiu del 75è Aniversari del FC Barcelona. La seva bibliografia blaugrana es va completar amb l’obra Josep Samitier (1998) un dels volums de la Col•lecció del Centenari del Barça. Mercè Varela va poder parlar amb coneixement de causa de Samitier, ja que va ser amic personal d’aquest mite del futbol barcelonista.

Andreu Mercè Varela va morir a Barcelona el diumenge 30 de gener de 2011. Sis dies abans havia assistit a l’acte celebrat al Museu Olímpic on se’l va lliurar el premi Esport i Ciutadania 2010.
Foto: Arxiu.
Foto: Arxiu.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana