Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Els XICS, amb la llengua catalana


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

30.01.2011 11:40

Els XICS, amb la llengua catalana

www.fcbarcelona.cat


Els educadors dels XICS de Catalunya reben formació per usar el català com a eina de cohesió social. Les sessions les imparteix l’ONG Plataforma per la Llengua.


Des de l’inici d’aquesta temporada, els educadors dels centres XICS de Santa Coloma de Gramenet i del Carmel assisteixen, mensualment, a uns tallers impartits per l’ONG Plataforma per la Llengua, en els quals se’ls ofereixen eines per usar la llengua catalana com a element de cohesió social, una tasca especialment important en les zones on es troben aquests centres, que compten amb un important nombre de població immigrant. “El nostre objectiu és que el català tingui un ple ús en qualsevol espai de la vida social”, comenta el Marc Biosca, encarregat d’impartir aquests tallers.

Apropar els beneficiaris a la llengua catalana 

2011-01-28_SEMINARIO_PLATAFORMA_PER_LA_LLENGUA_XICS_SANTA_COLOMA_003.jpgEl divendres passat es va celebrar, a les instal·lacions del XICS de Santa Coloma, una d’aquestes xerrades, que està previst que durin tota la temporada. Una quinzena de professionals dels XICS van atendre aquest seminari, entre ells, educadors socials i esportius i mestres de reforç escolar. 
“És important saber com tractar els temes idiomàtics i de la cultura catalana amb els
nouvinguts”, assegura Àlex Piñeiro, educador esportiu del XICS Santa Coloma. “Si tots els agents socials aportem el nostre granet de sorra, aconseguirem que sentin la llengua com a més pròpia”, afegeix l’Anna Vicente, terapeuta familiar d’aquest centre.
 
El treball conjunt
 
Com satisfer les necessitats comunicacionals dels joves estrangers, adequar el comportament per evitar situacions de tensió i prendre consciència del rol de referents lingüístics són alguns dels punts que es tracten en aquestes trobades.
 
Gràcies a l’entesa entre la Fundació i la Plataforma per la Llengua, a més d’aquests seminaris, aquesta entitat posa a l’abast dels XICS professors de reforç en llengua catalana. Paral·lelament, les dues institucions treballen per elaborar guies didàctiques d’acollida lingüística que s’oferiran a les entitats socials catalanes que treballen amb l’esport en clau lúdica i educativa.
Els educadors dels XICS, durant la sessió de divendres passat. Foto: Àlex Caparrós / FCB
Els educadors dels XICS, durant la sessió de divendres passat. Foto: Àlex Caparrós / FCB

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


A tot el territori
Plataforma per la Llengua compta amb 15 anys de vida i té diversos grups de treball en diverses poblacions i delegacions territorials al País Valencià, el Barcelonès, el Maresme, l'Empordà, el Tarragonès, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental. L’objectiu d'aquesta entitat és aconseguir que el català esdevingui la llengua comuna, de cohesió social i d'interrelació entre totes les persones del nostre àmbit lingüístic.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana