Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Divertir-se a l’esplai amb ‘Juga-la!’


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

17.01.2011 14:35

Divertir-se a l’esplai amb ‘Juga-la!’

www.fcbarcelona.cat


L’Esplai La Florida, de l’Hospitalet del Llobregat, aplica de manera habitual el recurs ‘Juga-la!’ creat per la Fundació. Són ja molts els centres de lleure que s’han interessat per aquesta eina de transmissió de valors.


El recurs formatiu d’educació em valors en línia de la Fundació FC Barcelona ha traspassat les fronteres escolars i s’ha convertit en un recurs formatiu de referència també als esplais i centres de lleure. El novembre passat, la Federació Catalana de l’Esplai va organitzar un seminarisobre el recurs formatiu ‘Juga-la!’, amb l’objectiu de reflexionar sobre el potencial educatiu de l’esport i l’aplicació d’aquesta eina en aquestes entitats socials.

Visió pedagògica de l’esport

DSC00238.JPGUn temps després d’aquesta sessió, nombrosos esplais de Catalunya ja s’han fet seu aquest recurs i l’apliquen de manera habitual en les seves sessions. És el cas de l’Esplai La Florida, de l’Hospitalet del Llobregat. La seva monitora d’esport, la Raquel Ferrer, reconeix que aquesta eina els “ajuda a donar una visó pedagògica de l’esport molt útil”.

Més enllà del futbol

En aquest esplai van començar a aplicar el “Juga-la!” la temporada 2009/10 i actualment forma part de les sessions que realitzen cada dissabte amb una vintena de joves i adolescents inscrits. Combinen les sessions de debat amb activitats esportives fora de l’aula i sessions de cinefòrum. “L’objectiu principal del ‘Juga-la!’, que és transmetre valors positius a través de l’esport, encaixa perfectament amb els nostres objectius com a esplai i ens interessen especialment aquelles activitats que no tenen a veure amb el futbol”, assegura la Raquel, ja que es tracta d’un esplai on es practiquen disciplines minoritàries com el ‘shootball’ o el ‘futbol flag’.
Divertir-se a l’esplai amb ‘Juga-la!’
Una eina cada cop més coneguda
Aquest recurs formatiu es troba disponible en cinc idiomes a www.juga-la.cat i, a través de casos reals vinculats a l’esport, proposa activitats d’expressió oral i escrita que fomenten els valors positius de la pràctica esportiva, així com de l’activitat lúdica. El web de ‘Juga-la!’ té una mitjana de 6.000 connexions al mes. Els usuaris multipliquen aquesta xifra, ja que a cada connexió hi pot haver tota una aula implicada.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana