Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Últims resultats de l’aliança Barça-Unicef


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

30.11.2009 19:14

Últims resultats de l’aliança Barça-Unicef

www.fcbarcelona.cat


La Fundació i l’Unicef han presentat els últims resultats dels projectes a Swazilàndia, Malawi i Angola. També s’ha fet públic l'informe anual sobre la sida infantil al món.


Amb motiu del Dia Mundial contra la Sida que se celebra aquest dimarts, dia 1 de desembre, la Fundació ha presentat els últims resultats de la seva aliança global amb l’Unicef en la lluita contra la sida infantil. 

dubu.jpgL'acte de presentació ha comptat amb la presència de Joan Laporta, president del FC Barcelona, Marta Segú, directora general de la Fundació FC Barcelona; Susan Kassede, senior specialist, HIV Prevention (Adolescents), Unicef HIV Section, i Pablo Giménez-Salinas, president del Comitè de Catalunya de l’Unicef. 

Resultats a Swazilàndia
 
El balanç de l'aliança Barça-Unicef ha estat molt positiu. Els resultats a Swazilàndia assenyalen que s'ha ofert tractament pediàtric a més de 2.000 nens i nenes afectats pel VIH/Sida. A més, la prevenció de la transmissió de virus de la sida de mare a fill s'ha estès. Així mateix, la provisió de medicina i equips, i la millora de la capacitat dels promotors de salut han contribuït a oferir una major cobertura dels tractaments. També s'ha donat suport a 725 centres d'atenció veïnals per a menors orfes de sida, on se'ls ofereix alimentació, educació i atenció psicosocial, i s’ha aconseguit que 3.375 educadors rebessin formació i més de 31.000 nens assistissin a aquests centres.
 
Resultats a Malawi
 
Picture_066.jpgA Malawi, un dels deu països més afectats per la sida al món i on el 18% dels nens són orfes per aquesta malaltia, l'aliança ha donat suport a la posada en marxa de 1.600 centres d'atenció comunitària, on 125.000 nens menors de 5 anys han rebut aliments i s'han preparat per a l'educació primària. A més, un total de 1.794 educadors i 2.434 membres de comitès de pares van rebre formació en desenvolupament de la Primera Infància. Així mateix, 75.000 nens d’entre 6 i 18 anys van assistir a 1.100 racons infantils, centres on se'ls proporciona suport psicosocial, especialment quan estan desatesos per la família. En aquest sentit, uns 1.617 voluntaris comunitaris van rebre formació sobre el funcionament d'aquests centres i d'atenció als menors.
 
Resultats a Angola
 
Amb una de les taxes de mortalitat en menors de 5 anys més altes del món, l'aliança a Angolaha permès sensibilitzar 44.000 adolescents a través de campanyes de gran impacte per prevenir la transmissió del VIH/Sida. Es van organitzar 170 competicions esportives per sensibilitzar els adolescents sobre la prevenció i es van crear 475 clubs esportius per promoure l'esport i la lluita contra aquesta malaltia.
        
Últims resultats de l’aliança Barça-Unicef
Un triplet solidari
L’Unicef ha presentat de manera simultània al Camp Nou i a Nova York el seu informe anual sobre la sida infantil. Les dades indiquen que s'han produït progressos considerables en alguns països tant en el tractament per evitar la transmissió de mare a fill com en l'administració de proves de detecció del VIH a les dones embarassades. 
Joan Laporta ha assegurat que aquest dilluns a la tarda s’ha viscut ‘un triplet solidari gràcies a la presència de representants de l’Unicef- Nova York a Barcelona, gràcies a Dubu i gràcies als encoratjadors resultats que està donant l’aliança’


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana