Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Inaugurat el XICS de Burkina Faso


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

16.11.2009 14:08

Inaugurat el XICS de Burkina Faso

Marc Parramón (enviat especial) / Anna Segura


La Fundació del FC Barcelona, amb el president Joan Laporta al capdavant, ha inaugurat el centre XICS a Ouagadougou, la capital de Burkina Faso. És un dels 12 centres solidaris que té la Fundació arreu del món i que atendrà un centenar de nens.


La Xarxa Internacional de Centres Solidaris, coneguda com a XICS, ha inaugurat un nou centre. En aquesta ocasió és la capital de Burkina Faso, Ouagadougou, que disposa a partir d’ara d’unes noves instal•lacions que proporcionarà ajuda als nens i nenes sense recursos de la zona.

Festa grossa a Bogodogo

DSC_0285.JPGEl XICS és al barri de Bogodogo, zona on viuen famílies amb pocs recursos econòmics i amb índexs alts de desescolarització i analfabetisme. Fins aquí s’ha desplaçat la comitiva del FC Barcelona amb el president Joan Laporta, la directora general de la Fundació, Marta Segú, i el director general corporatiu, Joan Oliver, al capdavant. La inauguració del nou centre ha comptat amb la presència de l’alcalde de la ciutat, i els ministres d’Educació, Esports, i Acció Social i Solidaritat.

“El Barça batega a Bogodogo”
DSC_0010.JPG
Durant els parlaments el president Joan Laporta ha agraït “als ministeris el compromís amb aquest projecte, i a les autoritats locals per cedir l’espai per construir-hi el centre”. I ha tingut un record “per als orfes, nens del carrer i talibés, que són els beneficiaris d’aquest centre”. I ha conclòs dient que “el cor del Barça ara també batega al barri de Bogodogo”.

Visita a les instal•lacions

DSC_0280.JPGDesprés dels parlaments s’ha tallat la cinta que donava per inaugurat el centre XICS de Burkina Faso. Tot seguit, els assistents han descobert les instal·lacions que compta amb una superfície total de 22.830 m 2, dels quals 5.397 m 2 estan construïts. Hi ha tres aules, una biblioteca, una cuina, cinc despatxos, un bloc sanitari amb dutxes, una sala polivalent, lavabos i un terreny poliesportiu de 17.433 m 2. Un cop acabada la visita pel centre s’han plantat tres arbres fruiters per recordar aquest dia.

Ajuda a 125 nens

El XICS Burkina Faso atendrà 125 nens i nenes d’entre 7 i 18 anys. Molts d’ells són orfes i nens talibés (garibú), que viuen a les escoles alcoràniques. Des del centre solidari s’oferirà reforç escolar, ajuda psicosocial, sanitària i nutricional. La formació es completa amb classes d’informàtica, activitats esportives i lúdiques. A més, s’impartiran classes de sensibilització i higiene als pares i mares dels menors, i es faciliten mosquiteres com a mesura preventiva contra la malària.
Inaugurat el XICS de Burkina Faso

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Fitxareu algun jugador de Burkina Faso?
Durant la roda de premsa els periodistes del país han preguntat a Joan Laporta si el Barça fitxaria algun jugador de Burkina Faso. El president ha respost que això és un tema de la secretaria tècnica. Per la seva banda, els mitjans de comunicació també s’han interessat pel funcionament de la Masia.

Un altre aspecte curiós de la jornada ha estat la sol•licitud del ministre d’Esports, Ardjouma Jean-Pierre Palm, per fer-se soci del FC Barcelona. I ha explicat que el dia que Iniesta va fer el decisiu gol a Stamford Bridge, i que va donar el pas a la final de Roma, “el país va emmudir i tot seguit va esclatar en un crit comparable als que es poden sentir al Camp Nou”.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana