Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


El Barça, referència per al país


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

12.11.2009 17:50

El Barça, referència per al país

www.fcbarcelona.cat


El president Joan Laporta apunta que els darrers èxits esportius del Barça han de ser el mirall per Catalunya. Els èxits del triplet han d'ajudar en aquesta direcció, segons ha explicat el president del FC Barcelona.


Durant un dinar-debat organitzat per la Fundació Catalunya Oberta (FCO), el president Joan Laporta ha explicat que ara és un moment històric en què Catalunya s’ha de fixar en el Barça brillant de les darreres temporades; en especial al Barça del triplet. “El Barça està brillant per sobre de les institucions del país i els organismes de govern. El Barça s’emmirallava en un país modern i creatiu, ara el país s’hauria d’emmirallar en el Barça”, ha resumit Laporta.

Coratge i valentia

En aquesta línia, Laporta ha anat més enllà. “No se m’acut què ha guanyat Catalunya en els darrers anys. Estem reculant. Com a país, o vas endavant o vas enrere, no hi ha terme neutre. Reclamo un retrobament amb els valors i ser valents. Ho hem de repensar tot. Les renúncies no ens donaran res. Hem de perdre la por per aconseguir la plenitud a tots els nivells”, ha subratllat el president blaugrana.

Els requisits del futur president

Després de la seva ponència i del dinar, Laporta ha atès les preguntes formulades pels membres d’aquesta Fundació; el seu futur i el del club han estat els temes protagonistes.

Una de les qüestions formulades a Laporta ha estat quins són els requisits que ha de tenir el proper president blaugrana. Laporta ha estat clar: “Ha d’estimar el Barça i el país; saber de futbol i tenir capacitat de lideratge”. També ha apuntat que quan arribi el moment de les eleccions a la presidència espera que siguin "modèliques".

Un altre dels capítols que més han interessat els assistents ha estat el futur de Laporta després de la presidència del Barça. “El que m’ocupa ara és la presidència del Barça. Què vol el país, un líder o un màrtir? De màrtir, no en tinc vocació; de líder, m’ho podria plantejar. Sense ànims de voler donar consells als polítics perquè no tinc experiència política, sí que, com a ciutadà, penso que el país necessita ideals, cal responsabilitat i coratge, i líders amb ambició col·lectiva”.
El Barça, referència per al país
Suport a Prenafeta i Alavedra
Abans d’iniciar el seu discurs, Joan Laporta ha parlat de la situació de dos membres d’aquesta Fundació, com són Lluís Prenafreta i Macià Alavedra. “Sóc aquí també per donar suport a les famílies. Com a advocat, crec que és una decisió desproporcionada i humiliant per a ells i per Catalunya”.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana