Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


La proposta de nous Estatuts, al detall


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

28.07.2009 12:21

La proposta de nous Estatuts, al detall

www.fcbarcelona.cat


Ja es coneix la proposta de nous Estatuts que la Junta Directiva sotmetrà a l'aprovació de l'Assemblea de Compromissaris del pròxim 19 d'agost. El secretari Josep Cubells i la directiva Magda Oranich els han presentat aquest dimarts.


La modificació del Decret 145/1991 de regulació de la constitució de clubs i associacions esportives que va aprovar la Generalitat de Catalunya el passat mes de novembre estableix que la nova durada dels mandats de les juntes directives no poden ser inferior a 6 anys ni superiors a 8. El nou decret exigeix als clubs adaptar els seus estatuts a aquesta nova norma abans de l’inici d’un nou procés electoral.

R0010235.JPGEn compliment d’aquest ordenament legal, la Comissió de Disciplina del FC Barcelona ha treballat en els darrers mesos en l’elaboració d’una adaptació i millora dels Estatuts del Club, proposta que va ser aprovada per la Junta Directiva en la seva sessió ordinària del passat 20 de juliol i que es sotmetrà a l’aprovació de l’Assemblea de Compromissaris el pròxim 19 d’agost.

L’objectiu del treball d’aquests darrers mesos ha estat aprofitar aquest treball d’adaptació per introduir un seguit de canvis i millores que facin els Estatuts del Club més moderns i innovadors.

A continuació resumim els principals aspectes que es proposa modificar: 

► El mandat de la Junta Directiva tindrà una durada de sis anys naturals, que s’iniciaran el dia 1 de juliol i s’acabaran el 30 de juny. El President o Presidenta de la Junta Directiva podrà exercir el càrrec, consecutivament, per un màxim de dos mandats.

► Quan es produeixi la renovació de la Junta per causa del cessament anticipat del mandat anterior, la nova Junta iniciarà el mandat des del moment de la presa de possessió, que es produirà dins dels deu dies naturals següents a la data de l’elecció. En aquest supòsit, la durada del mandat serà de sis anys naturals complets, més el temps comprès entre el dia de la presa de possessió i el primer dia 1 de juliol següent a la presa de possessió. 

► Les eleccions a la presidència del club s’hauran de celebrar entre el 15 de març i el 15 de juny. 

► Els membres de la Comissió Gestora seran designats pel president de la Comissió Econòmica, que exercirà com fins ara de President, i pel Síndic dels Socis i Sòcies (fins ara ho feia el president de la Federació Catalana de Futbol) entre els integrants de la Junta cessada, els integrants de la Comissió Econòmica i de la Comissió de Disciplina. 

► S’introdueix al règim disciplinari, entre d’altres, la defensa dels drets dels socis, la tipificació de les sancions davant els actes, manifestacions i conductes que, directament o indirectament, incitin a la violència o a comportaments antisocials, racistes o xenòfobs. 

► Reconeixement estatutari de la Fundació, donada la rellevància adquirida en els darrers anys com a ens per impulsar la dimensió solidària, cívica i social del Club a Catalunya i arreu del món. 

► Distinció a les Penyes Barcelonistes en atenció a la integració en la vida social del Club. 

► Reconeixement estatutari del català com a llengua pròpia del FC Barcelona i d’utilització normal i preferent en totes les activitats del Club. 

► Com a condició necessària per ser elegit President o Presidenta s’incorpora tenir veïnatge civil català, com a factor d’arrelament a la nostra societat. 

► L’impagament de la quota de soci deixa de ser infracció que comporta la sanció disciplinaria de pèrdua de la condició de soci, per passar a ser causa de pèrdua de la condició de soci, sense tramitació d’un expedient disciplinari.
La proposta de nous Estatuts, al detall

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Uns estatuts que avancen

El secretari Josep Cubells ha assegurat en roda de premsa que "aquests canvis els proposem per adaptar-nos als imperatius legals, per aclarir conceptes i per innovar".

Respecte als canvis proposats en la durada dels mandats, Cubells ha afegit que l'actual junta directiva "es trobava molt còmode amb els períodes de quatre anys. Hem fet gestions amb la Secretaria General de l'Esport per intentar fer una excepció per la dimensió del club però no ha estat possible i ens haurem d'adaptar a la legislació".

La directiva Magda Oranich ha resaltat que "la inclusió de la Fundació als estatuts pretén donar importància a la seva tasca social i evidenciar l'arrelament que ja té amb el club". De la mateixa manera, els estatuts també donaran més importància a les Penyes. En aquest sentit, Oranich ha assegurat que "les penyes cada vegada són més importants en el dia a dia del club i la seva vida és més rica; per això volem ampliar les seves funcions".

Respecte al veïnatge civil català dels presidents o pesidentes, Oranich ha matisat que es tracta 'd'un tema de residència a Catalunya, en cap cas de nacionalitat'. I sobre l'ús del català com a llengua preferent del club ha afegit que 'no és més que reflexar el que ja és un costum, però volem que això consti en aquest document'.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana