Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Barça i UNESCO diuen no al racisme


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

19.03.2010 14:12

Barça i UNESCO diuen no al racisme

www.fcbarcelona.cat


Amb motiu de la celebració, aquest diumenge 21 de març, del Dia Internacional contra el Racisme, el FC Barcelona i la UNESCO fan públic un manifest en contra d'aquesta xacra i anuncien una campanya antiracista que durarà una any.


"El futbol té un capacitat extraordinària per unir persones de tot arreu, ja que omple estadis colossals i genera espectaculars índex d’ audiència a les televisions de tot el món.  
 
Al terreny de joc, a més, no hi cap altre esport que presenti les credencials multiculturals del futbol. Els jugadors que formen part dels equips d’elit provenen de tots els racons del planeta. Quan els futbolistes uneixen esforços i es posen al servei del col·lectiu, els partits esdevenen exemples il·lustratius d’esperit d’equip i cooperació.
 
No obstant això, tot i la seva capacitat integradora, l’esport rei, com l’anomenen els seus seguidors, encara ha de patir les accions dels que desitgen corrompre’l insultant o fins i tot agredint jugadors i seguidors amb l’odi racial com a bandera. Estem profundament convençuts que la gran majoria de futbolistes i seguidors li traurien la targeta vermella al racisme.
 
Quan falten dos dies per a la celebració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial, la UNESCO i el FC Barcelona es complauen a anunciar el començament d’una campanya antiracista que durarà un any.
 
La campanya arrencarà amb el partit de Lliga entre el FC Barcelona i l'Osasuna que es disputarà el 24 de març del 2010 al Camp Nou, i que forma part d'una nova iniciativa de la col·laboració que la UNESCO i el FC Barcelona van endegar el novembre del 2007. 

Una de les pedres angulars d’aquesta col·laboració va ser La veu dels joves contra el racisme. Endegada juntament amb el Parlament Europeu i la Coalició Europea de Ciutats contra el Racisme, aquesta trencadora iniciativa va involucrar gent jove d’entre 15 i 18 anys en la defensa de polítiques i el disseny d’activitats per combatre el racisme en l'àmbit municipal. Molts dels seus suggeriments es posaran en pràctica en aquesta nova campanya.  
 
Des del juliol del 2009, l’Associació Europea de Clubs (ECA), que representa 144 clubs, està promovent, a iniciativa del FC Barcelona, la inclusió de clàusules antiracistes als contractes dels esportistes. Aquest suggeriment del projecte de La veu dels joves... ubica els jugadors en primer pla i en fa d’ells un mirall per als seguidors.   
 
La injustícia del racisme no només corromp l’esperit del futbol, sinó que és una xacra social que erosiona la convivència, promou l’odi i la por i fa que la societat sigui menys segura per a tothom.
 
L’enduriment de les lleis i penes ha contribuït molt a aturar els peus al racisme. També la col·laboració entre el FC Barcelona i la UNESCO. Però necessitem l’ajuda de tothom.
 
Esportistes, seguidors, líders d’opinió, mitjans de comunicació, educadors i tots els qui tingueu influència en la societat, uniu-vos a nosaltres i dediquem-li el xiulet final al racisme.

DEIXEM EL RACISME FORA DE JOC. "

Signat,
Joan Laporta, p resident del FC Barcelona
Irina Bokova,   directora general de la UNESCO                                                                                      
 
Barça i UNESCO diuen no al racisme


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana