Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


El Twitter oficial del Barça creix


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

18.03.2010 12:11

El Twitter oficial del Barça creix

www.fcbarcelona.cat


El Twitter del Barça en català fa un pas endavant. El nombre de seguidors en aquesta xarxa social creix gràcies a la cessió dels seguidors que fins ara tenia un compte no oficial sobre el club.


Marc Ambit, consultor i gestor de projectes, és un aficionat del Barça amb inquietuds tecnològiques. Això va dur-lo, fa un any i mig, a obrir un compte no oficial al Twitter, un servei de microblogging cada cop amb més usuaris, sobre el FC Barcelona ( www.twitter.com/f_c_barcelona ).

130310_Entrevista_Marc.jpgDurant molts mesos ha omplert el buit blaugrana que existia en aquesta potent eina de la web 2.0, que permet enviar missatges amb un màxim de 140 caràcters. En tot aquest temps, Marc Ambit ha aplegat més de 114.000 seguidors ('followers', en llenguatge específic) d'aquest servei.

Oferiment al club

El 10 de febrer del 2010, el FC Barcelona va obrir un compte oficial a Twitter en català ( www.twitter.com/fcbarcelona_cat ). En saber-ho, Marc Ambit va posar-se en contacte amb el club per oferir als seguidors aquest nou servei i posar-lo a disposició del FC Barcelona de manera totalment altruista.

twitter_nonoficial.jpg“No tenia cap sentit que coexistissin dos Twitters: un de no oficial i un d’oficial. El vaig fer perquè hi havia un buit a la xarxa social. Fa un mes va sortir l’oficial i és lògic que ara ho fes gent professional. Estarà en bones mans”, apunta Marc Ambit fent referència a la cessió dels seus ‘followers’ (seguidors) al FC Barcelona. Així doncs, en els pròxims dies, el club passarà a gestionar aquests més de 114.000 seguidors del Barça en aquesta xarxa social, amb l'adreça actual ( www.twitter.com/fcbarcelona_cat ).

Durant la seva gestió al capdavant del Twitter, Ambit s’encarregava de cobrir dues vessants: per una banda, informava dels esdeveniments i de les principals notícies del club, i, de l’altra, el va convertir en un fòrum de debat i conversa sobre diferents aspectes del món blaugrana, prioritzant els comentaris constructius.

Activitat durant els partits

chelsea-fcb_x20x.jpgCom és de preveure, els partits i les hores prèvies aglutinen la màxima activitat: “Fèiem informació prèvia i una de les coses que més m’ha fet gaudir durant aquest temps són les transmissions dels partits, perquè no són unidireccionals”, explica Marc Ambit sobre la interacció amb els aficionats. El punt àlgid va arribar la nit de les semifinals de la Lliga de Campions contra el Chelsea a Stamford Bridge i el gol d’Andrés Iniesta. Ambit reconeix que els bons resultats esportius han contribuït exponencialment al creixement dels seguidors.

També a Facebook i Youtube

A banda de Twitter, la presència del Barça a les xarxes socials s'estén també a Facebook i Youtube , on els aficionats del FC Barcelona poden opinar i compartir continguts sobre el seu club.
El Twitter oficial del Barça creix

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


També en castellà i en anglès

A banda del compte en català, el FC Barcelona té dos comptes més en castellà i en anglès. Malgrat que això augmenta la necessitat de tenir recursos per gestionar-ho, el club ha optat per diferenciar els canals en funció de l'idioma. En tots tres casos es pot seguir l'actualitat del club, accedir a les notícies del FC Barcelona, i també es poden seguir en directe els partits de futbol del Barça i les rodes de premsa d'alt interès informatiu.

Twitter en castellà:
www.twitter.com/fcbarcelona_es

Twitter en anglès:
www.twitter.com/fcbarcelona


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana