Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


El Barça, segon club més ric


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

02.03.2010 13:52

El Barça, segon club més ric

www.fcbarcelona.cat


El FC Barcelona ocupa la segona posició en el rànquing de clubs més rics amb 365,9 milions d’euros de facturació, segons l’empresa Deloitte. L’entitat blaugrana, que li ha pres el lloc al Manchester United, és la que ha tingut un ascens més destacat.


L’estudi Football Money League que s'ha donat a conèixer aquest dimarts s’ha fet a partir de la informació financera de cada club corresponent a la temporada 2008/09. Segons les dades facilitades per una de les empreses auditores més reconegudes arreu del món, Deloitte, el FC Barcelona és el segon club que més diners ha facturat en la darrera temporada, el primer és el Reial Madrid.

Desbanca el Manchester United

El Barça ha tingut uns ingressos de 365,9 milions d’euros durant aquesta darrera temporada. El triplet, amb la Lliga, la Copa del Rei i la Lliga de Campions, ha estat una de les claus perquè el club blaugrana s’hagi convertit en un dels clubs més rics. La bona posició econòmica ha fet desbancar del rànquing el Manchester United (327 milions d’euros), que fins aleshores ocupava la segona posició.

L’ascens més destacat

rm-fcb26_x27x.jpgA més, de l’estudi també es desprèn que el FC Barcelona és el club que ha tingut un increment d’ingressos més gran respecte a la resta de clubs de futbol. Mentre que la temporada anterior va facturar 308,8 milions d’euros, la temporada del triplet va veure com els ingressos ascendien uns 57,1 milions d’euros, fins a situar-se als 365,9 milions.

En resum, el FC Barcelona augmenta els seus ingressos un 18%, mentre que el Reial Madrid, que encapçala la llista, només ho fa un 9%. A més, en els darrers quatre anys el club barcelonista ha pujat un 75% els ingressos mentre que l’entitat blanca només ho ha fet un 45%. I en els últims 5 anys el Barça ha doblat els seus ingressos, el major increment absolut de cap dels club estudiats, amb uns beneficis de 8,8 milions d’euros.

Remarquen l’èxit esportiu

En aquest sentit, l'estudi explica: “L’èxit esportiu sense precedents del Barça, guanyant la Lliga, la Copa i la Lliga de Campions, ha permès que el club incrementés els ingressos en 57 milions d’euros, l’ascens absolut més gran de tots els clubs estudiats, arribant als 366 milions. L’ascens del Barça ha fet que els clubs de la Lliga espanyola ocupin els dos primers llocs del rànquing i, com a Roma al mes de maig, el Barça hagi estat més fort que el Manchester United”.

Drets televisius

Una de les raons perquè tant el Barça com el Madrid encapçalin el rànquing de clubs més rics són els drets televisius, que en la Lliga espanyola es negocia de manera individual. El FC Barcelona, que va tancar la temporada passada un nou acord amb Mediapro, rep 158,4 milions d’euros de drets televisius.

Per la seva banda, la Premier, que és la que té més representants en aquest Top-10, ha vist com el Manchester United perdia la segona plaça a causa, entre altres coses, de la debilitat de la lliura davant l’euro. A més, en la competició anglesa, els drets televisius es negocien col·lectivament entre tots els clubs.
Carles Puyol aixecant la Copa de la Lliga de Campions guanyada a Roma. Fotos: arxiu FCB.
Carles Puyol aixecant la Copa de la Lliga de Campions guanyada a Roma. Fotos: arxiu FCB.
El rànquing
Posició
Clubs
Ingressos 
1
R. Madrid
401,4
2
FCB
365,9
3
M. United
327
4
Bayern Munic
289,5
5
Arsenal
263
6
Chelsea
242,3
7
Liverpool
217
8
Juventus
203,2
9
Inter
196,5
10
AC Milan
196,5

* Milions d'euros


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana