Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Més de 170 beneficiaris a les JES de Mali


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

01.03.2010 11:20

Més de 170 beneficiaris a les JES de Mali

www.fcbarcelona.cat


La Fundació FC Barcelona ha dut a terme una nova edició de les Jornades d’Esport Solidari, aquest cop a Mali, davant de més de 170 beneficiaris, amb l’objectiu principal de promoure l’equitat de gènere en la pràctica esportiva.


Del 22 al 26 de febrer la Fundació FC Barcelona ha dut a terme a Bamako, la capital de Mali, unes noves Jornades d’Esport Solidari; les primeres en aquest país subsaharià i les terceres a l’Àfrica des del 2006 (després del Marroc i el Senegal). Les JES són un programa de formació de formadors que pretén oferir recursos als educadors per utilitzar l’esport com a eina educativa i d’inclusió i coexistència social.

53 mestres i educadors implicats

IMG_6463.JPGLes classes teòriques destinades als mestres s’han impartit a les aules del centre XICS de Bamako, i han anat a càrrec de l’exblaugrana Julio Alberto Moreno, la pedagoga i professora de la Universitat de Vic, Cati Gómez i el monitor esportiu Hervé Blanchard. Hi han assistit 53 professionals, la gran majoria malians que treballen com a mestres o educadors al centre XICS, a les escoles del barri de Téléphone Sans Fils –un dels més pobres de la ciutat– o al centre salesià Père Michel, amb el qual la Fundació col•labora. També han atès les JES dos educadors del XICS del Marroc i dos del XICS de Burkina Faso.

120 infants de 8 a 16 anys

Les sessions pràctiques, on els mestres han aplicat els coneixements adquirits en les classes teòriques, s’han dut a terme als camps esportius del centre Père Michel i hi han participat 120 infants (60 nens i 60 nenes). Els objectius principals d’aquestes JES han estat l’implementació de recursos pedagògics,l’equitat de gènere en la pràctica esportiva a l’Àfrica, ja que les noies estan apartades d’aquestes activitats per qüestions culturals, i la creació de sinèrgies entre les escoles del barri de Téléphone Sans Fils per fer més fluida la col•laboració d’aquests centres amb el XICS que la Fundació té en aquest barri.
Més de 170 beneficiaris a les JES de Mali

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Els continguts
Aquests són els títols d’algunes de les sessions teòriques impartides en aquestes JES:

- “L’esport com a eina educativa per a infants i adolescents vulnerables”
- “La planificació esportiva”
- “L’esport pot educar ? Condicions pedagògiques”


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana