Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Carmona i Pujalte tornen a l’escola


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

02.02.2010 11:55

Carmona i Pujalte tornen a l’escola

Cristina Collado


Els entrenadors del futbol sala i l’hoquei patins blaugrana estan revivint la seva etapa escolar. Tots dos estudien anglès a les instal•lacions del club, i Barça TV i www.fcbarcelona.cat n’han estat testimonis.


Durant tres hores a la setmana, Marc Carmona i Ferran Pujalte aprenen anglès a les oficines del FC Barcelona. El primer, n’havia estudiat però quan era molt petit. Per a Pujalte aquesta és la primera vegada que s’atreveix amb l’idioma anglosaxó. “Com jo sóc més gran, a la meva època s’estudiava francès. Et deixaven triar entre l’anglès o el francès, i aquesta última era l’opció més fàcil”, recorda el tècnic del Barça Sorli Discau.

L’alumne aplicat

2010-02-01_CLASES_INGLES_07.JPGDes de l’octubre, Carmona i Pujalte comparteixen aula. Ha estat com un retorn a l’escola, amb deures inclosos: “Jo els faig sempre, però el Ferran no.” Una acusació que el mateix Pujalte reconeix: “El Marc és molt aplicat. És un alumne 11.” L’entrenador de l’equip de futbol sala assumeix que a vegades rep ajuda externa: “A casa se’n foten de mi. El diumenge faig durant una estona els deures i a vegades les meves nenes m’ajuden si tinc algun dubte.”

Marc Carmona mira cap el futur. Un somni seria: “El meu objectiu és que quan juguem a Europa, poder fer com el Pep Guardiola, que no vol traductors perquè ell mateix contesta en anglès.” De moment, però, els objectius són menys ambiciosos: “A vegades rebo correus per passar alguna entrevista en anglès i em sap molt greu no poder respondre bé. Avui en dia et sents una mica inútil si no saps anglès”, argumenta el tècnic català.

Formació contínua

2010-02-01_CLASES_INGLES_04.JPGJa sigui amb classes d’idiomes o amb qualsevol altre curset, la intenció és mantenir una formació d’una manera continuada: “La formació no s’ha de deixar mai, sigui en això o en altres coses. Jo no he deixat de formar-me mai però l’idioma el tenia ja molt rovellat”, afirma Ferran Pujalte. L’entrenador del Barça Sorli Discau reconeix: “L’anglès avui en dia és vital.”

Carmona i Pujalte tornen a l’escola

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Bon ambient
Un dels elements clau d’aquestes classes d’anglès és la bona sintonia que hi ha entre tots dos entrenadors: “Per a mi i el Marc aquestes classes d’anglès són una bona oportunitat. Tenim un nivell similar i això està bé perquè tens el repte de mantenir el nivell i evolucionar. A més, tenim molt bona sintonia”, valora Pujalte.

Tots dos acabaran a final de temporada el curs, i si els donen l’aprovat esperen “tenir continuïtat l’any que ve”, diu Pujalte. “Ens encantaria”, confirma Carmona.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana