Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Adéu a Cor Coster


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

14.11.2008 10:00

Adéu a Cor Coster

Manel Tomàs


Cor Coster, una persona important dins la història del Barça, va morir ahir a Amsterdam a l’edat de 70 anys. Era el pare de Danny, la dona de Cruyff, i era conegut per haver tingut força protagonisme en el fitxatge del crac holandès pel Barça.


De fet, els afeccionats barcelonistes ja coneixien Coster perquè l’any 1971 havia intervingut en el fitxatge del tècnic holandès Marinus Michels pel Barça, però el seu veritable salt a la fama es va produir dos anys després, en el transcurs de les llargues i complicades negociacions entaulades entre el Barça i l’Ajax d’Amsterdam pel fitxatge de Johan Cruyff, aleshores el millor jugador del món. Fou llavors quan la figura de Cor Coster va assolir gran rellevància. Cruyff tenia absoluta confiança en les habilitats del seu sogre per als negocis, fins al punt de convertir-lo en el seu mànager.

00003.jpgEl mèrit del fitxatge de l’Holandès Volador va ser, sense cap mena de dubte, de l’aleshores gerent barcelonista, Armand Carabén, que va fer l’impossible per vèncer la fèrria postura del president de l’Ajax, Van Praag, però cal valorar (a més de la decidida postura de Cruyff, que sempre va manifestar el seu desig de fitxar pel Barça), la bona feina de Cor Coster, que des d’un aparent segon pla va saber moure els fils per aconseguir un feliç desenllaç d’aquella operació.

També amb Neeskens

L’any 1974 Coster va intervenir també de manera decisiva en la contractació de Johan Neeskens pel Barça i el 1987 va intentar que el club barcelonista fitxés Marco van Basten quan aquest va abandonar l’Ajax, però finalment el jugador holandès va marxar al Milan.

Coster, que a més de manager de futbolistes era un empresari vinculat amb el món dels diamants i el cinema, era un enamorat de Catalunya que solia passar llargues temporades a Sitges.

El FC Barcelona se suma a les mostres de condol per la irreparable pèrdua de Cor Coster.
D'esquerra a dreta, Michels, Cruyff, Carabén i Coster. Fotos: Arxiu FCB/Seguí.
D'esquerra a dreta, Michels, Cruyff, Carabén i Coster. Fotos: Arxiu FCB/Seguí.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana