Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Unes noves JES, a Barcelona


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

24.04.2009 14:27

Unes noves JES, a Barcelona

www.fcbarcelona.cat


Aquest divendres al matí s’han iniciat les sisenes Jornades d’Esport Solidari de la Fundació, les primeres dutes a terme en col·laboració amb l'Obra Social La Caixa.


QM3D9344.jpgLes sisenes Jornades d’Esport Solidari de la Fundació s’han iniciat aquest matí en un dels escenaris més emblemàtics de la ciutat de Barcelona, el Cosmocaixa. Com sempre aquestes jornades pretenen donar claus útils a formadors per utilitzar l’esport com a eina educadora i d’inclusió social. Hi participaran una quarantena d’educadors i més de cent cinquanta joves. 

Les qüestions teòriques abasten: com aconseguir la integració social d’infants a través de l’esport; de quina manera incideixen les pràctiques esportives en les problemàtiques socials que afecten els nens i nenes més vulnerables; i com planificar activitats esportives eficients per fomentar els valors com la multiculturalitat, l’equitat de gènere i la superació dels prejudicis discriminatoris.
 
Finalitats comunes
 
“Estem molt satisfets que l’Obra Social La Caixa s’hagi volgut sumar als programes de la Fundació FC Barcelona, i en aquest cas concret a les Jornades d’Esport Solidari. Creiem fermament que les JES són un complement excel·lent al Programa Caixa Proinfància, ja que l’esport té un potencial immens per motivar els nens i joves, en especial els que estan vivint en situacions de vulnerabilitat social i familiar”, ha assegurat Marta Segú. Per la seva banda Elisa Duran, directora adjunta de la Fundació La Caixa, ha reconegut que “aquest conveni és, per a l’Obra Social La Caixa, una gran oportunitat per fomentar l’esport com a eina de cohesió social. Esperem que aquestes JES siguin la primera actuació de moltes altres que es desenvoluparan en un futur conjuntament”.
 
Dissabte, cloenda al Camp Nou
 
Aquest dissabte les JES continuaran a les intal·lacions del Camp Nou amb les sessions pràctiques. Finalment, a les 13.00 h es durà a terme un acte lúdic de cloenda amb l’entrega de diplomes a tots els participants i amb la col·laboració de jugadors de les diverses seccions del FC Barcelona.
     
Acte d'inauguració de les JES al Cosmocaixa, aquest divendres.
Acte d'inauguració de les JES al Cosmocaixa, aquest divendres.
Els ponents de les Jornades
Les ponències teòriques són a càrrec del Dr. Francesc Torralba, director de la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull (URL); d’Antoni Moga, psicopedagog i fundador de la Xarxa d’Escoles Unesco a Catalunya; de la pedagoga i educadora social Cati Gómez, docent de la Universitat de Vic i autora de diverses publicacions sobre l’esport com a eina d’intervenció educativa per a infants en situacions d’exclusió social, així com per part de Julio Alberto Moreno, exjugador del FC Barcelona i coordinador esportiu de les JES.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana