Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Oranich i Sala i Martín s'incorporen a la Junta


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

23.04.2009 20:45

Oranich i Sala i Martín s'incorporen a la Junta

www.fcbarcelona.cat


Xavier Sala i Martín i Magda Oranich, fins ara president de la Comissió Econòmica Estatutària i Síndica del Soci, respectivament, s'incorporaran com a nous membres de la Junta Directiva, segons s'ha acordat en la reunió d'aquest dijous.


QM3D9203.jpgSeguint l’article 30è dels Estatuts del Club, a proposta del president, s’ha acordat la provisió de dos nous directius, Xavier Sala i Martín, que s'incorporarà com a vocal de l'àrea econòmica, i Magda Oranich, que ho farà com a vocal de l'àrea institucional. Tots dos s'incorporaran a la Junta Directiva, dins de l'Àrea Econòmica i l’Àrea Jurídica, respectivament. Cal recordar que aquests nomenaments estan condicionats a la ratificació de la pròxima Assemblea general.

XAVIER SALA I MARTÍN

Nascut l'any 1962 a Cabrera de Mar (Maresme), Xavier Sala i Martín és economista i catedràtic a la Universitat de Columbia, als Estats Units, i professor visitant a la Universitat Pompeu Fabra, a Catalunya.

qm3d6532.jpgEs va llicenciar en ciències econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (el 1985) i es va doctorar en economia a la Universitat de Harvard el 1990. A banda de treballar a Columbia, ha estat professor a les universitats de Yale, Harvard i Pompeu Fabra.

Destaca en la publicació d'articles a diversos mitjans de comunicació i de llibres vinculats a la divulgació de qüestions econòmiques. Sala i Martín ha estat el vuitè a la classificació dels mil economistes més citats del món. Els seus treballs inclouen temes de creixement econòmic, economia monetària, seguretat social, economia de la salut, desenvolupament econòmic (especialment a l'Àfrica). Ha estat un dels impulsors de la idea que les desigualtats i la pobresa al món han disminuït els últims anys gràcies al creixement econòmic de la major part de països asiàtics. També ha estat consultor del Banc Mundial i del Fons Monetari Internacional. És conseller del World Economic Forum de Davos i l’autor del Global Competitiveness Index publicat per aquesta mateixa institució. De les seves obres destaca el text ‘Economic Growth’, que va treballar conjuntament amb Robert Barro, i ‘Economia liberal per a no economistes i no liberals’ i ‘Apuntes de crecimiento económico’.

A banda, és patró fundador de la ‘Fundació Umbele: Un futur per a l'Àfrica’, que és una ONG de suport al desenvolupament dels països africans.

Soci número 86575 del FC Barcelona. Des del 20 d'agost del 2004 ha exercit el càrrec de president de la Comissió Econòmica del club. També va assumir la presidència de la Comissió Gestora l’estiu del 2006.

MAGDA ORANICH I SOLAGRAN

Nascuda a Barcelona l’any 1945, Magda Oranich és advocada i periodista.

MAGDA_ORANICH_01.jpgLlicenciada en Dret, Magda Oranich exerceix la seva professió d’advocada i ha estat professora de diverses universitats, tant a Catalunya com a la resta de l’Estat espanyol. Durant el franquisme, va exercir la seva professió defensant molts presos polítics. També ha estat membre de la Comissió dels Drets humans del Col·legi d'Advocats de Barcelona, entre d’altres.

És autora de diversos llibres sobre els drets de les dones. Dins la col·lecció del Centenari del FC Barcelona, editada per Barcanova, va escriure, conjuntament amb Lluís Duran, el llibre dedicat a l’expresident Josep Sunyol titulat ‘Sunyol i el Barça del seu temps’. L’any 2005 va publicar el llibre ‘Ganes de viure. La meva lluita contra el càncer’.

Magda Oranich també és patrona de diverses ONG, secretària de l’ACNUR (Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats) a Catalunya, vicepresidenta de la Fundació Trias Fargas i membre del Consell Assessor del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. A més, Oranich també participa habitualment a les tertúlies de més prestigi de la ràdio i la televisió del país. També ha estat regidora a l’Ajuntament de Barcelona i diputada al Parlament de Catalunya.

Sòcia número 23676 del FC Barcelona. Com a sòcia del club, va destacar la seva participació en la Comissió de Reforma dels Estatuts de l’entitat la temporada 2000/01. Ocupava el càrrec de Síndica del Soci des del 28 de juliol del 2008.

Oranich i Sala i Martín s'incorporen a la Junta

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Nou president i nou membre de la Comissió Econòmica, i nou Síndic

En la reunió de la Junta també s’ha acordat nomenar Carles Murillo, president de la Comissió Econòmica Estatutària, Agustí Bassols, Síndic del Soci i Jordi Ordeix, nou membre de la Comissió Econòmica.

CARLES MURILLO I FORT

Nascut a Barcelona l’any 1947, Carles Murillo és catedràtic d’Economia Aplicada a la Universitat Pompeu Fabra, llicenciat i doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona. Ha estat vicerector de Relacions Internacionals i de Formació Contínua a la Universitat Pompeu Fabra. És director del Màster en Direcció i Gestió de l'Esport a l’IDEC de la Universitat Pompeu Fabra, director de l'Observatori de les Relacions amb Amèrica Llatina (ORLA) a la Universitat Pompeu Fabra i expert en temes de comerç internacional i competitivitat de l'empresa. Autor de diversos articles sobre gestió esportiva i coautor del llibre 'El Nou Barça'.

Soci número 5852 del FC Barcelona. Pertany, com a vocal, a la comissió econòmica estatutària del FCBarcelona des del mes d’agost del 2003 i ha estat el seu secretari des de l'agost del 2006. Ha estat vicepresident de la Comissió Gestora l’estiu del 2006.

AGUSTÍ BASSOLS I PASCUAL

Nascut a Barcelona l’any 1960, Agustí Bassols és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, soci-director de BASSOLS Advocats, diputat 8è de la Junta de Govern de l’Il·ltre. Col·legi d’Advocats de Barcelona (1986-1989), vocal de la Junta Directiva de la Mútua de Previsió Social dels Advocats de Catalunya en qualitat de representant del Col·legi d’Advocats de Barcelona (1988) i com a vocal electe i comptador (1989-1994), vocal del Consell Assessor de la revista ‘Món Jurídic’, publicada per l’Il·ltre. Col·legi d’Advocats de Barcelona (2005-2009) i membre de la Cort Europea d’Arbitratge.

Soci número 12366 del FC Barcelona. Ha estat vocal de la Comissió de Disciplina del Club (2003) i secretari de la mateixa Comissió (2004-2009). També ha estat secretari de la Comissió Gestora (juliol-agost 2006) i secretari de la Junta Electoral en el procés electoral endegat el juliol del 2006.

JORDI ORDEIX I LAHOZ

Nascut a Barcelona l’any 1965, Jordi Ordeix és pèrit i empresari. A més, té la titulació de pèrit d’assegurances, incendis i riscos diversos per la UNESPA i l’APCAS. Ordeix és administrador gerent de Taxacions i Enginyeria Ordeix, SL, gabinet pericial, empresa premiada a escala estatal amb diversos reconeixements anuals contra el frau econòmic relacionat amb el món del peritatge i la taxació de béns immobles; administrador gerent de Carné Ordeix Associats, SL, i administrador gerent d’Ornauxell, SL.

Soci número 147787 del FC Barcelona.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana