Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Conveni amb la Federació Llull


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

18.12.2007 16:17

Conveni amb la Federació Llull

www.fcbarcelona.cat


Part de la recaptació del Barça-Madrid anirà al foment de la llengua catalana per mitjà d’un conveni amb la Federació Llull que s’ha signat aquest dimarts.Aquest dimarts, el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, ha signat un conveni amb la Federació Llull —la unió d’Òmnium Cultural, Acció Cultural del País Valencià i Obra Cultural Balear, les tres entitats culturals més significatives dels Països Catalans.

L’objectiu de l’acord és contribuir a la promoció de la cultura catalana arreu del territori lingüístic català. Per fer-ho, el club cedirà a la Federació Llull una part dels ingressos obtinguts del partit que disputaran dissabte el Futbol Club Barcelona i el Reial Madrid al Camp Nou.

Important suma d’esforços

qm3d7057.jpgSegons el president Joan Laporta, és un acord necessari i important per al club. “És la nostra responsabilitat donar suport i participar en accions com aquesta, per dignitat nacional, agraïment i responsabilitat. Per la nostra cultura; perquè la llengua catalana és un signe d’identitat per a un club com el Barça. Volem tornar al país part del que ens ha donat”, ha explicat el president.

Per a Jaume Mateu, el màxim responsable de la Federació Llull, es valora molt significativament el recolzament del club blaugrana. “Per a la Federació, un dels objectius és crear un espai comunicatiu català. Tenim dret de gaudir d’informació en la nostra llengua, per exemple. Davant de les dificultats, valorem molt el gest i la sensibilitat del Barça”, ha subratllat Mateu.

Segons Eliseu Climent, responsable d’Acció Cultural del País Valencià, la suma d’esforços amb entitats com el Barça és clau: “Actes com aquest ens indiquen el camí. És una acció d’energia, de responsabilitat, de col•laboració i de magnanimitat. Ens ensenya la via per fomentar les quotes de llibertat del nostre poble”.

qm3d7067.jpgSegons Jordi Porta, president d’Òmnium Cultural, institució amb la qual el Barça ja col•laborava i que va veure reforçada la seva cooperació amb el compromís del premi literari d‘esport i ciutadania —que es va concretar la darrera nit de Santa Llúcia, a Reus—, és un pas més. “Aquest acord, el fet de col•laborar amb la Federació Llull, que agrupa les tres entitats més significatives dels Països Catalans, és un salt qualitatiu”.
Conveni amb la Federació Llull

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


L’objectiu de la Federació
La Federació Llull duu a terme actes culturals, engega programes de cohesió social, promou la participació ciutadana, treballa per la normalització de la llengua catalana i fomenta la literatura i les lletres del territori català. L’objectiu últim de la Federació és un futur compartit per als Països Catalans.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana