Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


La Fundació porta les JES al Raval


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

18.12.2007 15:42

La Fundació porta les JES al Raval

Marc Parramon


Les Jornades d’Esport Solidari (JES), creades per la Fundació, es despleguen a casa nostra per difondre l’ús de l’esport com a eina educativa per mitjà de la formació de formadors. Han començat avui.


Des del dimarts 18 fins al divendres 21 de desembre la Fundació FC Barcelona durà a terme aquestes jornades al barri barceloní del Raval, al districte de Ciutat Vella. Aquest programa propi de la Fundació, dirigit especialment als educadors i docents que treballen amb infants vulnerables, es divideix en dues grans parts: una de teòrica i una altra de pràctica.

Als matins, l’exblaugrana Julio Alberto Moreno, col•laborador d’aquestes jornades, s’encarregarà d’impartir unes sessions teòriques a una vintena de docents que treballen en entitats del barri del Raval per exemplificar com es pot utilitzar l’esport com a eina educativa. A les tardes, aquests docents posaran en pràctica els coneixements adquirits amb un grup de 120 nens i nenes d’entre 6 i 18 anys vinculats al Casal d’Infants del Raval i a l’entitat Franja.

Generar cohesió social

L’objectiu de fons d’aquestes jornades és dinamitzar les entitats d’una comunitat, en aquest cas un barri, per aconseguir cohesió social. Per aquest motiu, és indispensable que una entitat amb força a la zona n’assumeixi la coorganització. En aquesta ocasió l’entitat encarregada d’aquesta tasca és el Casal d’Infants del Raval, juntament amb la cooperativa EDUVIC, que s’ha encarregat d’elaborar els continguts formatius de les jornades. Les JES del Raval també compten amb el suport de la DGAIA (Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència) de la Generalitat de Catalunya.

Per què al Raval?

La Fundació FC Barcelona ha escollit el barri barceloní del Raval com a escenari d’aquestes JES per diverses raons:

- Perquè es tracta d’un barri amb clares característiques de vulnerabilitat social.
- Perquè té una alta i creixent presència d’immigració.
- Perquè pertany al districte de Barcelona amb major diversitat cultural a les aules —estudis recents apunten l’existència de fins a 3.500 alumnes estrangers—, i hi destaca un alt índex d’abandonament escolar.
- Perquè la Fundació FCB ja ha col•laborat anteriorment amb una entitat molt arrelada al barri, el Casal d’Infants del Raval.
La Fundació porta les JES al Raval
Programa amb èxit contrastat
Les Jornades d’Esport Solidari de la Fundació FCB ja s’han dut a terme amb èxit a Tànger (el Marroc), el maig del 2007, i a Richard Toll (el Senegal), durant el mes de juny del 2006. Ara serà la primera vegada que es fan a Catalunya.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana