Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Per què els nens es fan del Barça?, a la revista


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

14.12.2007 13:04

Per què els nens es fan del Barça?, a la REVISTA BARÇA

www.fcbarcelona.cat


Els socis del FC Barcelona ja estan rebent a casa el número de desembre de la Revista Barça, dedicat a respondre la pregunta ‘Per què els nens es fan del Barça?’.


guddy_bufanda.jpgAquest interrogant es planteja a experts vinculats al pensament i la universitat, a esportistes i a nens. No hi ha una resposta única ni excloent. S’apunta a la tradició i a l’àmbit familiar i a aspectes lligats al fet que el FC Barcelona és un club guanyador, així com als valors cívics que projecta. En el cas dels jugadors del primer equip de futbol, es presenten amb imatges de l’àlbum familiar jugadors com Puyol, Iniesta, Gudhonsen i Zambrotta, que, des d’àmbits i llocs ben diferents, van coincidir a ser del Barça des de ben petits.

Un foto per al record

El monogràfic ‘Per què els nens es fan del Barça?’ també inclou el reportatge ‘Una imatge per sempre’, en què s’expliquen els mecanismes, les interioritats i les emocions que envolten la foto quinzenal dels nens amb els jugadors del Barça abans de cada partit.

Revista_barxa_desembre1.jpgD’altra banda, el treball ‘+k1club’ analitza de quina manera la realitat blaugrana s’adequa a les exigències dels nens d’avui, que són una generació digital, fills com són de la societat de la informació. A la secció ‘Parlem amb‘ s’entrevista Juan Villoro, escriptor mexicà i premi Manuel Vázquez Montalbán de periodisme esportiu. Villoro assegura: “Quan som adults, el futbol és tornar a la infància cada diumenge”.

Altres continguts

La secció l’«Ex» permet redescobrir l’exjugador i extècnic Lucien Muller, que la temporada 78/79 es va convertir en entrenador del FC Barcelona.

La REVISTA BARÇA també ofereix als més menuts un pòster central amb el calendari de l’any 2008, amb il•lustracions dels Barça Toons.
Per què els nens es fan del Barça?, a la REVISTA BARÇA
Qui respon la pregunta?
N’hi ha que ja estaven escrites i, senzillament, s’havien de trobar. Com canta el mestre Joan Manuel Serrat, “a menudo los hijos se nos parecen y así nos dan la primera satisfacción”. En altres casos s’ha picat a la porta de l’Institut d’Estudis Catalans, l’IEC, des d’on el sociòleg Salvador Giner ha explicat: “Els nens es fan de la religió dels pares”. Un altre punt d’atenció és la universitat. Hem trobat respostes variades des de la UOC, la Ramon LLull i la Rovira i Virgili. El professor Xavier Sáez Casabó defensa: “Ser del Barça és de cada dia. És resultat d’una adhesió neta, positiva i no dogmàtica”. La REVISTA BARÇA ha demanat parer als nens d’una escola de Primària de fora de Barcelona. Així, es van rebre les respostes dels nens i les nenes de P4 i de Primària del Col•legi Sagrat Cor de Jesús de Tarragona. L’altra font per intentar entendre per què els nens es fan del Barça ha estat el mateix vestidor del primer equip.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana