Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Primers resultats d’un any de treball


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

05.12.2007 17:34

Primers resultats d’un any de treball

Marc Parramon (enviat especial)


El president del FC Barcelona, Joan Laporta, i la comitiva blaugrana a Swazilàndia han visitat aquest matí dues escoles i dos Centres de Suport Comunitari finançats pel club gràcies a l’acord amb Unicef.


L’expedició del FC Barcelona a Swazilàndia ha hagut de matinar aquest matí per visitar els diferents centres educatius on col•labora. A dos quarts de deu, el president del Barça, Joan Laporta, i els representats del club que han viatjat fins aquest petit estat sud-africà han visitat la Zwide Primary School, una escola on s’han construït latrines i un pou que permet als nens i les nenes de l’escola obtenir aigua potable i canalitzada sense haver de desplaçar-se a molta distància per aconseguir-ne, com havien de fer fins fa ben poc.

L’esport com a eina educativa

P1180133x1x.JPGEn aquesta escola, i gràcies a la col•laboració del FC Barcelona, també s’està desenvolupant un programa que utilitza l’esport com a eina educativa per integrar els nens en la seva comunitat i ensenyar-los a defensar els seus drets.

Aquesta escola acull 224 nens, el 42% dels quals són orfes que han vist com millorava notablement la seva qualitat de vida gràcies a la tasca solidària d’Unicef i el FC Barcelona.

Visita a dos Centres de Suport Comunitari

Tot seguit, la comitiva blaugrana ha visitat els Centres de Suport Comunitari de Nkambeni i Mbangarwe, dos dels 23 centres que el club ha ajudat a construir a Swazilàndia. Aquests centres acullen una seixantena de nens i nenes orfes d’un o dels dos progenitors i en clara situació de vulnerabilitat. Allà se’ls dóna de menjar i se’ls ofereix educació i ajut sanitari, ja que, en molts casos, són portadors del virus VIH. El president del Barça ha volgut conèixer de prop la realitat d’alguns d’aquests nens i ha fet una visita privada a tres de les cabanes on viuen.

La il•lusió dels més petits

Al migdia, els representants del Barça han visitat l’escola de Nkambeni, on han estat rebuts per una orquestra formada pels mateixos alumnes del centre, que han celebrat la seva presència amb grans mostres d’alegria. Joan Laporta i els membres de la comitiva han entregat trofeus als guanyadors d’uns tornejos de netbol i de futbol. L’acte ha finalitzat amb l’enlairament d’uns globus.
Primers resultats d’un any de treball
L’exemple d’en Moses
Joan Laporta ha conegut avui el testimoni d’en Moses. En Moses és un nen de 9 anys i és orfe de pare i mare. La mare va morir quan encara l’alletava i, poc després, ho va fer el seu pare, tots dos víctimes de la sida. Des d’aleshores viu amb la seva àvia.

En Moses també té el virus del VIH, però, gràcies al suport del FC Barcelona, ja està prenent els antiretrovirals que li poden salvar la vida. Cada dia va al Centre de Suport Comunitari de Mbangarwe, i assegura que és un bon estudiant. De fet, dels 37 alumnes, és el setè més ben qualificat, i diu que només treu “notables i excel•lents”. En Moses és un dels protagonistes de l’exposició “L’impacte del VIH/SIDA. Vida i esperances dels orfes de Swazilàndia”.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana