Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


“No esteu sols. Un club pensa en vosaltres”


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

04.12.2007 16:48

“No esteu sols. Un club pensa en vosaltres”

Marc Parramon (enviat especial)


L'expedició del FC Barcelona ja es troba a Swazilàndia, on el president Joan Laporta ha recordat a les persones afectades pel virus VIH/SIDA: "No esteu sols, un club pensa en vosaltres".


La delegació blaugrana, encapçalada per Joan Laporta, ja és a Swazilàndia. I és que des d’aquest matí de dimarts el president del Barça es troba a Manzini, la segona població més important del país, en el marc del viatge sobre el terreny per al projecte conjunt del FC Barcelona i l’Unicef. Swazilàndia és el primer pas d’aquesta entesa i el país on han anat destinats íntegrament el milió i mig d’euros fruit d’aquest primer any d’acord.

Aquest matí, després d’anar des de Johannesburg fins a Manzini, l’expedició blaugrana ha arribat a les 13.40 a la població, on ha realitzat la primera parada d’aquest viatge. A l’aeroport han estat rebuts per Jama Gulaid, representant de l’Unicef a Swazilàndia.

Visita a la clínica de Shewula

Laporta_en_clinica_1.JPGEn aquesta primera aturada el president Laporta s’ha traslladat fins a Shewula, una comunitat de 10.000 habitants, on ha visitat les instal•lacions d’una clínica. Gràcies a l’aportació del Barça, aquest centre ha millorat els mecanismes de detecció i transmissió del VIH/SIDA entre les mares i els fills.

Recordem que el principal problema de Swazilàndia és que hi ha molts infants orfes a causa d’aquesta malaltia. Ara la població està més sensibilitzada: més dones es fan exàmens mèdics per saber si són portadores del VIH abans de l’embaràs, i també hi ha més afluència de gent en aquesta clínica de Shewula. L’exemple més visual de la col•laboració del Barça és un nou mòdul amb tres consultes més a la clínica per poder atendre els pacients d’una manera més íntima.

La responsabilitat social del Barça

Laporta_en_clinica_7.JPGJoan Laporta s’ha mostrat molt orgullós del compromís del Barça. “Estic aquí per aprendre de la vostra situació. Aprendre de la vostra amabilitat i de la força de la lluita, tot i els problemes que teniu. Estic molt orgullós d’aquest acord amb l'Unicef que ens permet desenvolupar la nostra responsabilitat social”. Així, el president blaugrana ha remarcat aquest objectiu solidari de l’entitat: "Som un equip de més de 108 anys d’història i és el nostre objectiu participar en un programa que ajudi els nens. No esteu sols, hi ha un club que pensa en vosaltres. La nostra lluita contra la sida serà reeixida”.

L’entitat no està sola en aquest compromís, ja que, com ha destacat el president, els esportistes del club també hi col•laboren: “Els nostres jugadors no només juguen a futbol. També volen dir que els nens no estan sols”.
“No esteu sols. Un club pensa en vosaltres”
Entesa crucial
Pel que fa a Jama Gulaid, el responsable de l’Unicef a Swazilàndia, ha subratllat l’agraïment que se sent des d'aquesta organització internacional per la col•laboració del Barça, ja que s’aconsegueixen més sinergies amb les comunitats locals: “La nostra aventura conjunta és fabulosa pels nens de Swazilàndia. Els primers resultats aconseguits a través de l’entesa són molt encoratjadors”.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana