Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


La UNESCO i el Barça uneixen voluntats


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

23.11.2007 18:50

La UNESCO i el Barça uneixen voluntats

Marc Parramon/Roger Bogunyà


A París, quan passaven pocs minuts de les 4, la UNESCO i la Fundació del FC Barcelona signaven un acord històric, una aliança que dotarà els programes de la Fundació de noves eines per desenvolupar els seus objectius a favor de la infantesa.


L’acord, que té una durada de cinc anys i que no contempla contraprestacions econòmiques, té com a eixos principals la lluita contra el racisme i la violència a l’esport, la sensibilització contra el dopatge i el foment de l’educació i l’alfabetització dels joves vulnerables. Paral•lelament, es crearà la càtedra d'estudis UNESCO-FC Barcelona.

Joan Laporta i Koichiro Matsuura, director general de la UNESCO, van signar l'acord a la seu de l'Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura enmig d'una gran expectació mediàtica. Van ser-ne testimonis d'excepció el vicepresident Albert Vicens i el directiu Antoni Rovira.

Un club amb valors

Just abans de la signatura, el director general de la UNESCO definia el Barça, en el seu parlament, com un club amb valors, i subratllava la importància de l'esport com a vehicle per a la pau. Després de detallar algunes de les vies d’acció del conveni, el màxim dirigent de la UNESCO va insistir en la necessitat de lluitar contra la violència a l’esport, però també a les escoles. Finalment, es va mostrar confiat que aquest pas incitarà altres institucions a la reflexió.

Tot seguit, Joan Laporta agafava la paraula per llegir el seu discurs , en què va destacar que el conveni s’havia d’interpretar “com un reconeixement cap a la feina que estem fent a favor de l’educació universal i de la promoció dels valors de la ciutadania”. En aquest sentit, Joan Laporta va destacar, de l'aliança amb la UNESCO: “És un exemple per a altres entitats i una manera de dir al món que hem de solucionar aquests problemes”, referint-se a les dificultats de molts nens per obtenir una formació adequada.

L'acord UNESCO-Barça també destaca pel fet de ser una novetat en l'àmbit de l’esport, ja que és la primera vegada que un club esportiu signa un conveni global amb la UNESCO.

Així doncs, poc més d'un any després de signar l'acord amb l'Unicef, la Fundació suma un nou company de viatge en la defensa dels drets dels infants.

Foto: Danila Bijeljac
Foto: Danila Bijeljac

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash PlayerComparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana