Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Compromisos d’alt nivell


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

18.11.2007 13:10

Compromisos d’alt nivell

Miriam Nadal


La setmana passada van ser set dies intensos pel que fa al ritme de trobades d’alt nivell institucional: dilluns, reunió del Comitè Estratègic de la UEFA; dimarts, Assemblea General del G-14, i dijous, reunió a la FIFA.


I és que tot i que hi ha hagut aturada de les competicions, en què el Barça pren part com a club, les reunions han marcat el calendari de la setmana passada. Tot, amb una conclusió final: s’aproximen les relacions entre els organismes i es posa fil a l’agulla per tal de consenuar respostes als problemes principals.

UEFA: Proposta unànime per accedir a la Champions

Dilluns, en la reunió del Comitè Estratègic de la UEFA, el Barça, un dels representants dels clubs europeus, va veure com l’organisme europeu es va mostrar més comprensiu i més integrador. Des que Michel Platini s’ha situat al capdavant de l’organització, hi ha més sensibilitat a l'hora d'escoltar la veu dels clubs. Així, dilluns, la principal decisió que es va prendre a Nyon va ser traslladar, per unanitmitat, una proposta de format d’accés per a la Lliga de Campions al comitè executiu del mateix organisme, amb dos objectius: democratizar-la i que sigui més oberta, com volia Platini, però seguint uns criteris que preservin la qualitat del torneig, la màxima expectativa dels clubs i les lligues.


G-14: Moment d’anàlisis

Dimarts, en l’Assemblea General del G-14, els clubs més poderosos d’Europa es va donar més temps per meditar i analitzar, sobretot, com ha de ser, la nova organització que es vol crear per representar els clubs europeus. És temps d’anàlisis per tal que aquest nou ens sigui tan potent com sigui possible per tenir força en les reunions internacionals i davant organismes com la UEFA i la FIFA. Sobretot, l’objectiu és, precisament, que aquests dos organismes la reconeguin per tenir veu i, sobretot, poder d’influència en el procés de presa de decisions.


FIFA: Més aprop de l’acord

I en la reunió de dijous, en el Comitè Estratègic de la FIFA, el FC Barcelona va ser l’únic representant dels clubs europeus. En la segona reunió d'aquesta comissió acabada de crear es va avançar significament. Es va reconèixer el dret dels clubs de percebre compensacions econòmiques per la cessió dels jugadors a les seleccions, i hi ha més disponibilitat de la FIFA per millorar el calendari internacional, en aquests moments tan contrari als interessos dels clubs.
Compromisos d’alt nivell
Aproximacions
La setmana ha servit per apropar situacions entre totes les parts implicades: organismes, clubs, lligues, federacions i futbolistes. Ha estat una setmana de més sintonia i més diàleg obert.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana