Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Passos significatius


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

12.11.2007 19:37

Passos significatius

www.fcbarcelona.cat


A la reunió de la Comissió Estratègica de la UEFA celebrada aquest dilluns a Nyon (Suïssa), s’han fet grans passos pels interessos dels clubs i, per tant, del Barça.


Així, els quatre eixos bàsics de la trobada d’aquesta comissió, formada per quatre vicepresidents de la UEFA, quatre representants de les Lligues Europees de Futbol Professional, quatre membres del Fòrum Europeu de clubs i quatre responsables de la Divisió Europea de Jugadors FIFPRO, han estat el format de la Lliga de Campions, el calendari internacional, les compensacions als clubs per la cessió de jugadors a les seleccions i la participació dels clubs en les comissions de la UEFA.

Format de la llista d’accés a la Champions

La Comissió Estratègica de la UEFA ha decidit per unanimitat traslladar una proposta de format de la Lliga de Champions al Comitè Executiu de la UEFA. Aquesta proposta conjuga la voluntat de Michel Platini, president de l’organisme, que proposava una competició més oberta, ‘democratitzada’ amb els interessos dels clubs i les lligues, de protegir la qualitat del torneig.

Calendari Internacional

En aquesta reunió s’ha fet un pas més pel que fa a la voluntat dels clubs de cercar un calendari de partits internacionals més idoni. La Comissió Estratègica ha pres posicions i serà dijous, a la reunió de la FIFA –l’organisme que marca el calendari de compromisos–, que es faran una sèrie d’observacions i de recomanacions al respecte.

Compensacions econòmiques

Una altra de les qüestions tractades a Nyon ha estat les compensacions econòmiques que han de rebre els clubs per la cessió de jugadors als seus combinats. S’ha avançat en aquesta qüestió i també serà a la reunió de la FIFA, en què s’intentarà arribar a acords favorables per als clubs. En tot cas, es farà un front comú en l'àmbit continental, europeu.

Participació dels clubs

Des de la presidència de Platini de la UEFA, els clubs se senten amb més força dins l’organisme -UEFA, en el qual abans no tenien pràcticament representació. Una mostra n'és la presència de quatre clubs en representació dels altres en aquesta Comissió Estratègica. Això ha de ser un primer pas i, així, el darrer punt d’aquesta trobada ha estat reforçar el paper dels clubs dins l’organisme.Passos significatius
Aquest dimarts, G-14

Aquest dimarts se celebra l'Assemblea General del G-14. Es tracta de la segona reunió important en l'àmbit continental de la setmana, després de la trobada de la UEFA.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana