Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


25 anys de la visita del Papa


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

07.11.2007 10:29

25 anys de la visita del Papa

Manel Tomàs


El 7 de novembre de 1982 el FC Barcelona va rebre la visita del Papa Joan Pau II, que va celebrar una missa solemne al Camp Nou davant de 120.000 fidels.


Aquella era la segona vegada que un Papa visitava la ciutat comtal. Cal remuntar-se a l’any 1522 per trobar la primera, quan Adrià VI va fer escala a Catalunya de camí a Roma per ser nomenat Summe Pontífex. Més de quatre segles i mig després, l’estança de Joan Pau II a Barcelona va ser una etapa més de la seva visita a l’Estat espanyol, la primera que va fer després del seu nomenament com a Papa, l’any 1978.

Una jornada intensa

MISA_PAPA_CAMP_NOU-1982_x2x.jpgEl viatge del Papa al Principat va començar al matí amb la visita a l’abadia de Montserrat. Ja al migdia va fer la seva entrada a Barcelona i es va dirigir al temple de la Sagrada Família, on va pregar l’Angelus. Posteriorment, va marxar cap a la Plaça de la Catedral, passant pel carrer Sardenya, el carrer Aragó, el Passeig de Gràcia, la Ronda de Sant Pere, la Plaça Urquinaona i la Via Laietana. Davant de la Catedral va saludar la munió de gent que s’hi havia concentrat abans de retirar-se a descansar a la seu de l’Arquebisbat. Després de dinar es va dirigir a l’Avinguda Maria Cristina.

Missa al Camp Nou

EL_PAPA_AL_CAMP_NOU_-_1982.jpgPer bé que les condicions climatològiques no acompanyaren en absolut —va ploure molt durant gran part del dia—, fins a 120.000 fidels van desafiar les inclemències del temps i van omplir les graderies d’un Camp Nou que havia estat ampliat feia molt poc. Joan Pau II va entrar a les 18.30 hores a l’estadi barcelonista pel gol sud enmig d’una gran ovació del públic. A la dreta del gran altar muntat al davant de la tribuna es van ubicar 2.000 cantaires dirigits per Oriol Martorell. A la part esquerra, uns set-cents malalts esperaven la benedicció del Sant Pare, mentre que al Palau Blaugrana uns 4.500 malalts i ancians van seguir l’ofici a distància. Abans de començar l’eucaristia, el Papa es va dirigir en català als assistents. “La pau sigui amb vosaltres”, va dir, unes paraules que van provocar l’entusiasme dels congregats. La missa va ser seguida amb un gran recolliment pels fidels i va finalitzar amb l’emocionant cant del “Virolai”.

A la Llotja del Camp Nou es donaren cita un gran nombre d’autoritats. Cal destacar la presència del president de la Generalitat, Jordi Pujol; el conseller adjunt a la presidència de la Generalitat, Miquel Coll i Alentorn, i l’alcalde de Barcelona, Narcís Serra.

El club va regalar al Sant Pare un important paquet de material quirúrgic destinat al Tercer Món. Pel que fa al Papa, va signar al Llibre d’Honor del club i va lliurar un rosari al president del FC Barcelona, Josep Lluís Núñez. A la capella del Camp Nou es va descobrir una placa commemorativa de la visita papal.
25 anys de la visita del Papa
Soci del club
Aquell 7 de novembre Joan Pau II va rebre, de mans del president Núñez, el carnet de soci número 108.000. Anys més tard, el novembre del 2001, l’actualització del cens va fer que el número d’associat del Papa passés a ser el 103.350, que era el que tenia quan va morir, el 2 d’abril del 2005.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana