Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Un dia al centre XICS de Richard Toll


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

06.04.2008 12:56

Un dia al centre XICS de Richard Toll

Marc Parramon


Les classes d’alfabetització, de reforç escolar, d’esport i el taller de costura formen part del dia a dia del centre del Senegal que, en pocs mesos, ja s’ha convertit en un punt de trobada i de dinamització de la comunitat.


Tothom en parla a Richard Toll. Fa vuit mesos tan sols era un solar àrid i despoblat d’aquesta localitat senegalesa propera a la sabana africana. Ara s’ha convertit en una de les zones més concorregudes de la ciutat; un espai per al suport educatiu, sanitari i psicosocial dels infants vulnerables de la zona. Allà es troba el centre XICS, construït per la Fundació FC Barcelona, que ja fa mesos que ha començat a desplegar les seves activitats.

el_centre_solidari.JPGLes pissarres de les aules ja estan guixades, als dos tallers ja s’hi treballa, la biblioteca cada vegada té més volums i als camps d’esport cada vegada hi roden més pilotes. L’activitat del centre fa setmanes que és una realitat. Fins al moment ja estan incrits el 60% dels joves beneficiaris; durant el mes d’abril s’arribarà a l’ocupació total amb prop d’un centenar d’inscrits.

Entre els beneficiaris hi ha el mateix nombre de nens que de nenes i provenen, principalment, de famílies pobres i nombroses. Gran part no han pogut assistir mai a l’escola.

Així és un dia al centre solidari del Senegal.

XICS Richad Toll, 8.30 hores

Les classes matinals del centre comencen aviat. A quarts de nou ja hi ha activitats a les aules. En aquesta franja del dia el centre l’ocupen nois i noies no escolaritzats que dediquen el seu temps a la formació professional.

Costura_XICS_RT_Marx_2008.JPGUn dels primers tallers que s’ha posat en marxa és el de costura i també s’han iniciat els treballs al jardí del centre, a l’espera que durant les properes setmanes s’iniciïn les classes d’horticultura. Les primeres xerrades formatives han estat ben rebudes, fins ara s’han dut a terme amb èxit de convocatòria diverses sessions de salut sexual i reproductiva. Durant els matins també hi treballa al centre un equip d’assistents socials i metges que atenen els joves, especialment a aquells que es troben en un context de vulnerabilitat més extrema.

XICS Richard Toll, 16.30 hores

A la tarda les activitats estan destinades, principalment, a l’alfabetització i el reforç escolar. En aquests moments estan en marxa dos grups que reben classes d’alfabetització; un, amb infants de 6 a 9 anys, i l’altre, amb joves de 9 a 12 anys. En un tercer grup s’imparteixen classes de reforç acadèmic a nens i nenes que als matins estan inscrits a les escoles de la ciutat.

L’esport i el lleure també són protagonistes a la tarda. En els diversos camps esportius del centre es duen a terme classes de preparació física i d’esports com ara futbol, bàsquet i voleibol.
Un dia al centre XICS de Richard Toll
Gran expectació a la zona
Més enllà de les activitats diàries, el centre ha hagut de destinar alguns educadors a rebre grups de persones que, espontàniament, s’apropen al centre per saber què s’hi fa. Són el que s’ha anomenat ‘sessions grupals d’acollida’, que resulten molt enriquidores, ja que permeten fer arribar a la resta de la comunitat els hàbits i les dinàmiques proposades pels educadors del centre.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana