Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


40 anys del 'Més que un club'


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

17.01.2008 10:57

40 anys del 'Més que un club'

Àngels Prieto


Avui fa 40 anys que el president Narcís de Carreras va pronunciar la frase que defineix el FC Barcelona com a "més que un club". És un moment idoni per fer un repàs històric.


Era el 17 de gener de 1968 quan Narcís de Carreras, el president acabat d'escollir, va pronunciar la frase: "El Barcelona és quelcom més que un club". Aquella frase, inclosa en el discurs de presa de possessió del càrrec, es va convertir amb el temps en la definició més popular del que significa el sentiment blaugrana.

El mateix Narcís de Carreras va repetir aquesta expressió en diverses ocasions, com el dia del comiat del jugador Ferran Olivella, amb el Camp nou ple a vessar per retre homenatge al capità; o en alguna entrevista periodística en resposta a les crítiques de Santiago Bernabéu.

Eslògan electoral

PROPAGANDA_AGUSTx_MONTAL_ELECCIONS_1973.JPGPosteriorment, la frase “Som més que un club” es va popularitzar durant les eleccions a la presidència del Barça el 1973, quan Agustí Montal Costa la va emprar com a lema de la seva campanya. 

En l’actualitat, el FC Barcelona ha volgut donar una nova dimensió a la frase per explicar, amb el lema “Més que un club al món”, la voluntat del club de transmetre els valors de la solidaritat i la igualtat per mitjà de l’esport. 
El president, Narcís de Carreras.
El president, Narcís de Carreras.
Els precedents

Durant molts anys, el barcelonisme ha volgut expressar amb la frase “el Barça és més que un club” el sentiment de catalanitat i de defensa de les llibertats que prohibia el règim franquista. Tanmateix, hi ha un precedent d’aquesta frase l’any 1933, en plena època republicana. Es troba al Butlletí del FC Barcelona, on es pot llegir: “FC Barcelona vol dir alguna cosa més que un simple club de futbol...”

I encara més lluny, el 25 de novembre de 1918, La Veu de Catalunya publica: “...d’un club de Catalunya ha passat, el FC Barcelona, a ésser el club de Catalunya”.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana