Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


El Seient Lliure, cada cop més arrelat


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

12.01.2008 12:37

El Seient Lliure, cada cop més arrelat

www.fcbarcelona.cat


Una mitjana del 35% dels abonats que no assisteixen a l’estadi en partit de Lliga alliberen la seva localitat per mitjà del Seient Lliure, segons informa aquest dissabte el diari "Barça Camp Nou".


El Camp Nou tancarà la primera volta de la Lliga amb una mitjana d’assistència superior als 76.000 espectadors, la més alta del campionat. La tendència continua sent a l’alça, ja que la xifra registrada en els primers nou partits de Lliga suposa un increment d’assistència d’un 3’3% respecte de la temporada passada i d’un 4’5% respecte de la temporada 2005/06. I, a més, cal tenir en compte que queda per davant el tram final del campionat, en què l’assistència acostuma a créixer de manera notable.

Diferents factors

Aquesta evolució constant a l’alça de les assistències al Camp Nou respon a diferents factors, entre els quals, òbviament, hi ha el tipus de futbol que ofereix l’equip als seus socis i aficionats les darreres temporades. Però hi intervenen més elements.

Un factor clau a l’hora d’entendre l’assistència a qualsevol partit al Camp Nou és el nivell d’afluència dels socis amb abonament, ja que signifiquen pràcticament el 90% de l’aforament de l’estadi. I és en aquest àmbit on s’estan aconseguint molts fruits.

Cal tenir present que les aproximadament 8.000 localitats que es posen a la venda per a cada partit s’exhaureixen per norma. Així doncs, és fonamental que els socis abonats que per algun motiu no poden anar a l’estadi i no cedeixen el seu carnet a familiars o amics l’alliberin per mitjà del servei Seient Lliure. És un tràmit senzill, ja que es pot fer per telèfon i via internet. I és que, de mitjana, el 35% dels abonats que no assisteixen als partits de Lliga ja alliberen els seus seients.

Una mitjana de 12.000 alliberacions

seguridad_02.jpgAquesta xifra representa una mitjana d’unes 12.000 localitats alliberades per partit, un 7% més que la temporada passada i un 36% més que fa dos anys. Cal saber que l’índex de venda d’aquestes localitats depèn molt del moment en què el soci alliberi la seva localitat, ja que no és el mateix disposar d’una localitat per a la venda amb quatre dies d’antelació que fer-ho un dia abans del partit. Tot i així, l’índex d’èxit de vendes de les localitats alliberades frega aquesta temporada el 80%, molt per sobre del 58% d’èxit que es va aconseguir fa dues temporades.

Ara bé, tot i que es tracta d’un gran pas endavant, encara queda molta feina per fer, ja que cada partit uns 21.000 abonats no assisteixen de mitjana a l’estadi i encara no fan el pas d’alliberar la seva localitat. És un canvi cultural, fins i tot generacional, però el que és obvi és que l’objectiu és comú: omplir el Camp Nou.

Una nova campanya gràfica

barbacoaOK.jpgAmb l’objectiu de continuar promocionant l’ús del servei Seient Lliure, el club ha impulsat una campanya gràfica en clau d'humor que va començar al mes de novembre amb creativitat de l'agència barcelonina Caldas Naya.

Aquesta campanya es basa en el concepte “Amb l’estadi ple hi guanyem tots”, un argument convincent per a qualsevol seguidor del Barça a partir del qual l'agència ha desenvolupat una sèrie d'anuncis en clau d'humor. El missatge de la campanya és clar i concís per als abonats del club que per alguna raó no poden assistir a un partit: la millor alternativa per animar l'equip és que un altre afeccionat culer ocupi el teu lloc.

Les fotografies de la campanya són obra del prestigiós estudi Londinenc Diver/Aguilar, especialistes a retratar celebritats de la talla de Lenny Kravitz, Adrian Brody, Björk, Sting i Kylie Minogue, entre d’altres. Les fotografies, en to irònic, volen representar situacions típiques i reals per les quals un soci del Barça es veuria “privat” d’anar a veure un partit del Barça.

Les situacions que representaran la campanya d'aquest any són una barbacoa familiar (novembre-gener), un casament (gener-març) i un banyista a la piscina (tram final). Les fotografies representen aquestes situacions en què apareix un protagonista a qui han deixat sol, ja que tots els seients estan buits perquè tothom ha anat a l'estadi.

L’escena de la barbacoa es va fer a Barcelona, mentre que les sessions de la piscina i la boda es van realitzar a Los Angeles.

Consulta aquí el diari "Barça Camp Nou" del partit contra el Múrcia.

El Seient Lliure, cada cop més arrelat
Estalvi en l’abonament
L’alliberament d’una localitat permet que un altre aficionat pugui assistir al Camp Nou i representa, paral•lelament, un estalvi econòmic en l’abonament de la temporada següent per al soci que allibera. Recordem que, descomptant-ne les despeses de gestió, el 50% del preu de venda de la localitat va a parar al club, i l’altre 50%, al soci. Hem simulat el cas d’un soci amb abonament de temporada a la segona graderia de la lateral de l’estadi. El preu del seu abonament és de 525 euros. Si durant la temporada allibera i es ven la seva localitat en 9 partits, recupera, doncs, el 50% del preu del seu abonament.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana