El filial es desfoga al Palau (82-65)

Bàsquet - Barça B

16.10.2011 22:11

El debut a casa del Barça Regal B ha estat de nota. Els de Borja Comenge han dominat el partit contra el Leyma Coruña, al qual han guanyat de 17 punts de diferència.

FC BARCELONA REGAL B, 82
LEYMA NATURA BÀSQUET CORUÑA, 65

FC Barcelona Regal B (22+18+20+22):
Pérez (9), Eriksson (3), Creus (15), Mbaye (15), Spires (6) –cinc inicial – Marzo (6), Costa (2), García (19), Gómez (-), Riu (7), Zighulin (-)

Leyma Natura Bàsquet Coruña (16+13+19+17): Smith (20), Forbes (7), Román (7), López (4), Adams Jr. (4) – cinc inicial – Lázaro (5), Expósito (-), Suárez (7), Luas (2), Hidalgo (9)

Àrbitres: Rupérez i Mendoza

Tot i que ha costat arrencar, els blaugranes han sabut entrar en dinàmica de joc paulatinament per encarrilar un triomf brillant. El Barça Regal B s’ha estrenat a casa amb una victòria contundent i, després de dues jornades, el segon equip de bàsquet és el segon classificat de la Lliga LEB-Plata, empatat amb Tenerife, Aurteneche i Ourense.

Gràcies a la defensa, els de Borja Comenge han posat unes bones bases per construir el seu joc. El rebot s’ha sabut controlar i aquest ha estat un punt de suport important. En atac, Joan Creus ha estat especialment inspirat. Nick Spires, fins i tot, s’ha deixat anar amb una esmaixada en un primer quart que ha acabat amb una renda de sis punts (22-16).

La diferència s’ha mantingut en un segon quart en què l’aportació de la banqueta ha continuat sent productiva (malgrat que Eriksson ha hagut de marxar per unes molèsties al turmell). Marzo i Creus han sabut trenar ràpid i bé i al descans l’escletxa ja era d’11 punts (40-29).

Malgrat que a la represa el conjunt gallec ha pogut entrar en el partit, el marge de punts ha facilitat el control per part local. Josep Pérez, acompanyant ara Joan Creus, han tancat el període amb un festival de triples.

Després de 30 minuts, i tot l’esforç de Deforrest Smith per part del Coruña –el millor jugador del partit (24 de valoració amb 20 punts i sis rebots)-, els blaugranes ja havien marcat el camí cap al triomf. 82-65 i segona victòria en dos partits del Barça Regal B.

Els blaugranes valoren el seu esforç

La victòria no ha estat fruit de la casualitat. “Hem preparat molt bé el partit, amb molt respecte cap al Coruña”, ha comentat Josep Pérez. El seu entrenador ha reconegut que, lluny d’haver estat un partit fàcil, el cert és que “a la segona part no ha perillat la victòria” gràcies al bon treball de tot l’equip. Sobretot en defensa. “Era el punt dèbil i ara l’hem convertit en punt fort”, ha assegurat Edu Riu, incorporació d’aquesta temporada.

Iván García no ho és però després d’una lesió de llarg recorregut com la que va patir la temporada passada, el fet de jugar i d’haver estat un dels millors del partit (21 de valoració amb 15 punts i cinc rebots) és molt gratificant: “Avui han sortit bé les coses i hem guanyat, que és el més important”.