El partit s’escapa al darrer quart (56-66)

Bàsquet formatiu - Barça B

31.10.2010 19:32

Un parcial de 8-25 als últims 10 minuts ha estat cabdal en la segona derrota del Regal Barça B a casa. Els de Borja Comenge han afluixat i han deixat escapar una renda a favor de nou punts.

Falta d’experiència, pressió... Però el cert és que el Regal Barça B ha perdut a casa, al Palau, el segon partit de la temporada. El filial de bàsquet no ha pogut mantenir la renda de punts, i tot el treball realitzat, en el darrer període. El Bàsquet Mallorca, rival en la cinquena jornada de la LEB-Plata, ha estat més hàbil per treure profit de la davallada local i guanyar finalment per 56-66.

De menys a més

Al Regal Barça B li ha costat fer la primera cistella. A partir del minut cinc, quan el marcador estava 0-11 en contra, l’equip de Borja Comenge ha reaccionat i s’ha estrenat en el marcador. A la fi del primer quart l’equip blaugrana perdia només de dos punts amb un parcial de 13-15.

La remuntada del filial s’ha iniciat al segon quart, moment en què l’equip ha aconseguit la màxima diferència (19-9). Les tornes han canviat i ara la falta d’encert la tenia l’equip balear. Al descans, els blaugranes obrien escletxa i s’han col•locat amb un 32-24.

A la segona part del partit, els blaugranes han continuat centrats i amb encert. Tot i això, el Mallorca no s’ha fet enrere i ha anat sumant fins a posar-se a dos punts del Barça B. Cal destacar la bona actuació del blaugrana Joan Creus que ha permès que la diferència en els darrers minuts del quart fos més gran.

Quart fatídic

El bon partit que estava disputant els de Comenge s’ha vist truncat pel cansament de l’equip a l’últim quart. Dèficit en el tir i el Mallorca ha empatat el partit. A partir d’aleshores l’equip balear ha posat la directe. Amb Joan Carles Bivia, el màxim anotador del Mallorca i del partit amb 24 punts, liderant l’equip sobre la pista, els blaugranes no han trobat el camí per refer-se. 56-66 final i segona derrota del Regal Barça B. El segon equip blaugrana no ha pogut dedicar una actuació completa a Xavi Pascual, entrenador del primer equip, i a Joan Creus, secretari tècnic del Regal Barça, que han presenciat el matx des de la grada.

Decebuts però animats

Els jugadors no han amagat la seva decepció per haver deixat escapar el partit. “Hem estat dins del matx durant els tres quarts. El Mallorca és un equip experimentat, amb jugadors veterans i nosaltres som joves. Ens ha fallat això. Cal seguir treballant i aconseguirem la victòria”, ha exaltat Iván García. L’ala-pivot ha estat el millor jugador blaugrana, amb 11 punts, sis rebots i un 13 de valoració.

García, format al planter blaugrana però amb experiència a l’ACB (Saragossa i València), entén, en certa mida, el perquè l’equip ha aconseguit guanyar fora de casa i no pas al Palau: “No sé si serà per la pressió... Però acabarem jugant bé tant aquí com a fora”.

La lectura que fa el tècnic blaugrana també és encoratjadora: “Avui en defensa hem donat un pas endavant. Hi ha jugadors que han sortit de la banqueta que han estat importants en el partit. El repartiment de minuts ha estat més equitatiu i tothom ha aportat més. Hem de pensar en sumar algun punt més, perquè avui ens ha faltat encert. Hem de seguir treballant”.