Campions d’Espanya júniors! (64-59)

Bàsquet formatiu

21.05.2011 14:49

L’equip júnior del Regal Barça s’ha proclamat campió d’Espanya de la categoria. Els blaugranes han derrotat el Joventut de Badalona a la final per 64-59 i revaliden el títol que l’any passat van aixecar a Lanzarote.

No és casualitat
Josep Pérez, Oriol Paulí i Gerard Colomé han estat campions d’Espanya amb el Barça en totes les categories. Des del campionat d’Espanya infantil, des del cadet i ara amb l’equip júnior, els tres blaugranes són el futur imminent del bàsquet.
Era un dels més ferms candidats al títol. I aquest migdia l’ha confirmat. L’equip júnior del Regal Barça s’ha imposat a la gran final al Joventut de Badalona. Els dos millors planters de l’Estat han demostrat el seu nivell durant el campionat, però els blaugranes han brillat per aconseguir el guardó. Per 64-59 l’equip dirigit per Borja Comenge ha derrotat els verd-i-negres, que han rebut el premi al jugador més valuós del torneig, Guillem Vives.

Els badalonins han arrencat forts. Però el domini del partit només ha durat fins al descans (28-39). Aleshores, gràcies a una bona defensa –senyal d’identitat del Barça– ha començat la reacció. Amb un parcial de 12-4, els blaugranes han deixat el partit ben preparat per afrontar un darrer quart decisiu. El bon joc culer ha fet acte de presència i el talent i efectivitat de jugadors com Aitor Gómez, Josep Pérez, Lluís Costa (millor passador) i Alexander Zhigulin han definit la victòria i han confirmat el segon campionat d’Espanya consecutiu del Barça.

Amb aquest títol, el Barça suma ja 13 campionats d’Espanya des que es va instaurar a la temporada 69/70.