Derrota contra un River Andorra molt superior (70-91)

Bàsquet formatiu - Barça B

08.04.2011 23:03

El Regal Barça s’ha vist superat pel River Andorra en un partit en què els de Borja Comenge han anat quasi sempre per darrere en el marcador. Eduard Jiménez ha estat el millor blaugrana, amb un registre final de 19 punts.

REGAL FC BARCELONA B, 70
RIVER ANDORRA, 91

Regal FC Barcelona (18+18+19+15):
Larry (10), Marzo (4), Aparicio (10), Creus (5), Mbaye (7) –cinc inicial– Acosta (-), Marcos (-), Jiménez (19), Mas (-), Drame (15),

River Andorra (29+20+23+19): Zamora (9), Ros (14), Sánchez (6), Johnson (17), Howard (5) –cinc inicial– Santamaria (4), Casals (13), Matalí (7), Holmes Jr (10), Marín (6).

Àrbitres: Santana Morales i Madrid Soler.
El partit ha començat molt bé per al Barça, que s’ha col·locat per davant en el marcador amb una fantàstica esmaixada de Reginald Larry. Una cistella de Papa Abdoulaye Mbaye, que jugava el segon partit després de superar la lesió al peu, ha permès als locals establir el 4 a 0 inicial. Aquesta diferència, però, no ha tingut continuïtat al llarg del partit. De fet, l’entrenador del Regal Barça B, Borja Comenge, ha assegurat, després del matx, que els primers minuts han estat “una anècdota”.

A partir d’aquest moment, el River Andorra s’ha convertit en el dominador clar del partit. Un triple d’Àlex Ros i dos llançaments personals de Justin Howard han permès als visitants situar-se per davant en el marcador i, de fet, ja no han abandonat aquesta posició en tot el partit. El primer quart acabava 18 a 29 i l’única notícia positiva era l’aportació de Souleymane Drame, que ha anotat set punts en els primers deu minuts.

Al llarg del segon quart les coses no han canviat gaire. El Barça B tenia molts problemes per generar espais en atac i per trobar bones posicions de llançament. Els andorrans, en canvi, han sabut atacar amb contundència i han anat augmentant la diferència en el marcador. Edu Jiménez ha estat el responsable de mantenir endollat l’equip blaugrana. L’escorta ha acabat la primera part havent anotat 11 punts. Respecte a la seva actuació, el català ha declarat que, tot i que “sempre ajuda una mica” fer un bon partit, “quan perds per vint punts a casa” no es pot estar satisfet. El River Andorra ha arribat al descans amb un 36 a 49, cosa que els permetia afrontar amb comoditat els dos darrers quarts.

Tot igual a la represa

El descans no ha canviat les coses. El filial de bàsquet ha continuat espès en atac i tou en defensa. Les dificultats per encistellar probablement es deuen, tal com ha assenyalat Borja Comenge, al fet que el rival d’aquesta nit “és el millor equip defensiu de la Lliga”. A més a més, però, els andorrans han estat molt eficaços en atac, fet que els ha permès agafar un avantatge en el marcador de 23 punts que posava les coses francament difícils per als locals. Cap al final del tercer quart, una pèrdua de pilota del Barça, que ha permès a Robert Earl Johnson esmaixar amb placidesa, ha evidenciat que els blaugrana començaven a acceptar la superioritat del rival.

El quart i últim període només ha servit per corroborar la dinàmica general del partit. El Regal Barça B ha estat incapaç de reduir diferències i el matx ha acabat amb un 70 a 91 final que demostra, tal com ha assegurat Borja Comenge, que el River Andorra “ha dominat absolutament el partit en totes les facetes del joc”.

El proper compromís del segon equip de bàsquet és el divendres 15 d’abril. Els blaugrana visitaran la pista del Prat Joventut per disputar el darrer partit de la fase regular de la LEB-Plata. Malgrat la derrota d’avui, els blaugranes encara poden classificar-se per al play off. Per aconseguir-ho, han de guanyar el proper partit i esperar la derrota del Fontedoso Carrefour El Bulevar de Ávila.