Regust agre (84-86)

Bàsquet formatiu - Barça B

13.03.2011 19:18

Malgrat anar tot el partit a remolc, el Regal Barça B ha disposat de la darrera pilota per empatar i, fins i tot, guanyar. Però els blaugranes no han pogut completar l’acció i el Fontedoso Ávila ha assegurat la victòria.

REGAL FC BARCELONA B, 84
FONTEDOSO CARREFOUR EL BULEVAR ÁVILA, 86

Regal FC Barcelona B (23+20+18+23):
Larry (21), Marzo (12), Creus (10), Jiménez (18), Drame (5) –cinc inicial– Acosta (2), Aparicio (2), Marcos (15), Mas (-)

Fontedoso Ávila (28+21+16+21): López (13), Ramsdell (25), García (21), Orán (-), Cipruss (12) –cinc inicial– Fernández (8), Merino (2), Emilie (5)

Àrbitres: Martínez Prada i Martínez Estopiñán.
D’aquesta manera s’ha trencat una ratxa de tres victòries consecutives. El Regal Barça B ha suat, ha remat i ha tingut a l’abast el triomf en un partit molt dur. El duel contra un rival directe com el Fontedoso Carrefour El Bulevar Ávila ha estat entre iguals, tot i que els castellans sempre han tingut diferències a favor.

Entre Charles Allen Ramsdell i David García Peña han dut el pes del seu equip. Els blaugranes, que havien pogut empatar en un primer moment a 13, han vist com l’Ávila ha obert escletxa i ha acabat el primer quart amb cinc punts d’avantatge (23-28). Al descans s’ha mantingut aquesta renda, però el Barça B mai ha defallit (43-39).

Més intensitat sinònim de millor joc

El segon temps ha comptat amb espectadors d’excepció com Xavi Pascual i els seus ajudants, Agustí Julbe i David García. I és que el Regal Barça tot just arribava des de Menorca. L’entrenador del primer equip blaugrana ha presenciat una segona part en què els locals han capgirat el marcador en començar (50-49).

L’Ávila ha estat encertat en uns moments claus, tot i l’embranzida culer amb Marcos i Jimix ametrallant el cèrcol visitant des de més enllà del 6,75. Però també hi ha hagut un altre nom propi: Reginald Larry ha aportat una mica més d’intensitat en el joc interior i dues esmaixades consecutives del nord-americà (i alguna falta que no s’ha xiulat) han donat ales als blaugranes.

El darrer minut s’ha cobert amb l’Ávila prenent avantatge. Kaspers Cipruss –ex ACB amb el Caja San Fernando– ha completat una jugada de 2+1 posant el 82-85. Larry ha anotat dos punts més (84-85), i Peña ha afegit el 84-86 des dels tirs lliures.

Una darrera possessió per al Barça B amb menys de 10 segons de joc. Però l’atabalament ha fet perdre la pilota i que el temps s’exhaurís sense opció a fer un darrer tir.

Lectures positives

Per a Borja Comenge, cal valorar que, anant per darrere gairebé tot el partit, l’equip hagi tingut l’opció de la victòria: “Hem fallat al final i hem perdut la pilota. O sigui que et quedes amb un regust agre, perquè per un petit detall ho hem tingut a l’abast”.

“Mentalment hem estat forts per reaccionar. També hem aconseguit una de les millors puntuacions de la temporada –igualant la que es va fer contra el LAN Mobel– i ho hem de tenir present”, ha destacat l’entrenador blaugrana.

Després de 25 jornades, el filial de bàsquet queda amb vuit victòries i encara no té la salvació matemàticament garantida, malgrat que no és una fita complicada. “Però sí que és cert que tal com anàvem ens havíem replantejat alguns objectius”, ha reconegut Comenge.