Suen fins al final (58-54)

Bàsquet formatiu - Barça B

21.01.2011 23:16

El Regal Barça B ha guanyat el Guadalajara, el penúltim classificat de la LEB-Plata, en un partit d’alts-i-baixos novament. Reginald Larry, amb 14 punts, ha estat el màxim anotador de la setena victòria blaugrana.

Podria haver estat un partit amb un final més tranquil, però no. El filial de bàsquet ha guanyat el CB Guadalajara, un rival directe, en un partit irregular. Malgrat començar força correctes, els de Borja Comenge han desaparegut en el segon període. Després del descans i fins al tram final, les sensacions han estat més positives, però els blaugranes han tornat a patir fins al darrer segon.

Dificultats abans del descans

2010-10-10_PARTIDO_22.JPGD’un primer quart força tranquil s’ha passat a un segon període molt més travat. El filial blaugrana ha començat marcant el ritme i Josep Pérez, els punts. El jove base ha fet set punts en els primers 10 minuts, la mateixa aportació global del Guadalajara.

Però aquesta sequera s’ha invertit en el segon quart. Amb errors en el llançament i facilitant les sortides del rival, els nois de Borja Comenge s’han aturat. Així, a l’equador del període els castellans han capgirat el marcador i han aconseguit la màxima renda fins al moment (21-24).

L’esprint final abans d’enfilar el túnel de vestidors ha servit per deixar el resultat en un 25-29 i celebrar els dos primers punts (dos tirs lliures) de Souliman Drame al Palau.

Més seriosos

Després de la xerrada al vestidor, els blaugranes han aparegut a la pista amb ganes de corregir els errors. Amb més paciència –tot i alguns sotracs–, el Barça B ha tornat a avançar-se en el minut 25, gràcies a una safata de Chema Marcos, inèdit en l’anotació fins aquell moment.

2010-10-10_PARTIDO_16.JPGUn triple de Marcos ha servit per tornar a arrencar amb força. Jimix s’hi ha afegit també des de l’exterior i el mateix Chema Marcos ha deixat un 43-38 esperançador.

El treball des del darrere s’ha intensificat. A partir d’una bona defensa, els blaugranes han buscat ofegar el rival. En atac, millor lectura i, en conseqüència, bàsquets més fàcils. De no permetre que el Guadalajara pogués fer llançaments, s’ha passat a una bona circulació de pilota i a obrir una petita escletxa (45-40) quan quedaven set minuts per al final.

Davant de la defensa zonal en què s’ha col·locat el Guadalajara, jugada cap (així l’han assenyalat els jugadors) i amb el cap. Pérez ha trobat la línia directa perquè Reggie Larry volés sobre el cèrcol i esmaixés un plàstic ‘alley-hoop’.

Però encara quedava una eternitat. Les faltes han ajudat els visitants a apropar-se un altre cop (49-47), però Larry ha dut aire nou, ara amb un triple. La constància blaugrana s’ha fet palesa en l’acció següent, en què Carles Marzo ha recollit una pilota i ha posat la màxima diferència de tot el matx (54-47), quan quedaven menys de tres minuts per acabar.

La irregularitat, aspecte a corregir

El triomf serveix perquè el Regal Barça B es consolidi en una zona tranquil·la de la classificació. Els blaugranes van guanyar a la seva pista i també avui. Per tant, en cas d'empat, el filial estaria un pas per sobre. "Tot i ser els que menys anotem, ens trobem a la zona de lluita", reconeix Borja Comenge. L'entrenador i el seu equip continuen treballant per evitar els moments de buit pels quals passa l'equip. "Quan acumulem problemes, ens passa això. Som així!", assumeix Comenge. Eduard Jiménez, un dels jugadors més constants en el partit, també assimila els dèficits: "Primer hem d'assumir els errors i després els hem de corregir". "Ens molt costa anotar i depenem de la nostra defensa", ha conclòs Jimix.

Un error arbitral –Pérez ha xocat amb un dels àrbitres, que estava molt a prop d'ell i ha perdut la pilota, i quan l’han volgut recuperar el col·legiat ha assenyalat camp enrere– ha tornat a obrir el partit (54-51).

El Regal Barça B ha intentat cremar els segons que faltaven, amb més desencert que no pas encert. Amb l’ai al cor, però, els de Comenge han deixat el resultat final en 58-54 (amb dos tirs lliures de Pérez quan quedaven dos segons i vuit dècimes per a l'acabament), assegurant el triomf en la 18a jornada de la LEB-Plata.