Barça Regal: Triomf d’equip (88-61)

27.10.2011 22:27

Carles Cascante

El Barça Regal ha fet un partit força complert davant d’un Prokom que ha plantat cara en el primer temps. Debut al Palau amb triomf europeu, amb Perovic (9 punts, 4 rebots i 4 taps) Lorbek (20 punts) i Navarro (14) com a jugadors destacats.

LA FITXA
FC BARCELONA REGAL, 88
ASSECO PROKOM, 61

FC Barcelona Regal (23+24+17+24):
Huertas (11), Navarro (14), Eidson (10), Lorbek (20), Perovic (9) –cinc inicial-, Ingles (2), Mickeal (10), Sada (-), Vázquez (3), Ndong (9), Rabaseda (-), Pérez (-).

Asseco Prokom (18+18+10+15): Blassingame (7), Gee (10), Zamojski (8), Motiejunas (9), Lapeta (9) –cinc inicial-, Lafayette (15), Szczotka (-), Dmtriev (-), Seweryn (3), Frasunkiewicz (-), Hrykaniuk ().

Àrbitres: Radovic (CRO), Chiari (ITA), Reiter (ALE)

Fes clic aquí per accedir a l'estadística oficial del partit.

Els jugadors de Xavi Pascual segueixen demostrant que passen per un moment dolç de joc i resultats. Les sensacions són més que positives en aquesta arrencada oficial de temporada, en la qual només hi ha un 'però', la derrota davant un conjunt sempre complicat com és el Cajasol de Sevilla.

Primer quart amb alternatives

2011-10-27_FCB_REGAL_-_ASSECO_PROKOM_GDYNIA_007.jpgL’equip de Pascual ha començat força entonat. Les accions de Lorbek i Perovic han obert el primer forat davant d’un equip, el polonès, que ha perdut per uns instants Gee amb problemes físics. Després del 20-9 blaugrana, però, el Prokom ha sabut reaccionar amb un bon parcial de 3-9 que ha deixat el primer període en un 23 a 18. En aquest primer quart, però, els col·legiats han estat molt rigorosos a l’hora de xiular dues faltes quasi consecutives a Boniface Ndong.

El físic polonès es fa veure

En l’inici del segon quart, el Prokom ha seguit sent fidel al seu estil, molt físic i defensivament més dur que els blaugranes. Així, una esmaixada de Gee ha significat l’empat a 25, al minut 12. Ràpidament, però, Pascual ha demanat temps mort i ha tornat a pista Juan Carlos Navarro. Pacesas, el tècnic visitant, també ha rotat constantment la seva banqueta.

2011-10-27_FCB_REGAL_-_ASSECO_PROKOM_GDYNIA_008.jpgLa defensa en zona ha creat problemes als barcelonistes, que han anotat sis punts en els cinc primers minuts, mentre que els polonesos n’han anotat 15, amb dos triples gairebé consecutius (30-33). La bona tasca defensiva i ofensiva de Perovic, però, i l’entrada en acció d’Eidson i Navarro, juntament amb una bona direcció de Huertas, han tornat a posar per davant els blaugranes (35-33) a quatre minuts per al descans. 9 punts de ‘la Bomba’ en 4 minuts de joc han estat suficients per tornar la tranquil·litat al Palau (45-34) a poc més dos minuts per arribar al final dels primers vint. Al descans (47-36).

Intensos

Als primers minuts de la represa, el Barça Regal ha seguit fort prop del cèrcol fins arribar al màxima avantatge de 15 punts (51-36). Els pocs minuts en què ha estat en pista Blassingame han servit per comprovar la rapidesa d’aquest base que ha dotat el seu equip d’una bona circulació de pilota. Tot i això, un triple de Lorbek –el cinquè del Barça Regal en 12 intents- ha tornat un marge interessant de +16 (56-40) per als de Pascual a cinc minuts per al final del tercer quart.

Aquest tercer període, també ha servit per veure el reguitzell de jugades del que és capaç Chuck Eidson. L’ex del Maccabi ha demostrat, un cop més, la seva gran versatilitat. Capaç de dirigir, d’assistir, d’anotar i de rebotejar, les seves bones accions i les de Lorbek han deixat el Barça Regal amb 64 punts en arribar al final del tercer quart. Aquest tercer període ha servit Pascual per continuar donant minuts a Mickeal i donar la seva opció a Rabaseda.

Professionalitat màxima

2011-10-27_FCB_REGAL_-_ASSECO_PROKOM_GDYNIA_033.jpgEn el darrer període, els polonesos no han abaixat la guàrdia, però s’ha trobat amb bones respostes d’homes com Ndong o Marcelinho Huertas que tampoc estaven disposats a deixar-se sorprendre.

Tant un com altre equip han demostrat que no volien abaixar la guàrdia, però Lorbek ha sobresortit literalment amb un autèntic partidàs. El pivot eslovè, amb cistelles de tots colors, ha contribuït amb les seves accions al fet que el seu equip sumés el seu segon triomf a l’Eurolliga en dos partits. Al final, 88 a 61, amb minuts per a jugadors menys habituals com Rabaseda o el jove Josep Pérez.

Temporada 11-12