Regal d’aniversari per al Palau (91-72)

23.10.2011 19:52

Llorenç Tarrés

En un partit carregat d’emotivitat per la tornada a casa de Roger Grimau, el Barça Regal ha aparcat els sentiments per vèncer amb contundència el Bizkaia Bilbao Basket. Si l'Estudiantes va caure per 26 punts, els bascos ho han fet de 19.

La fitxa del partit
FCB REGAL, 91
BILBAO BASKET, 72

FC Barcelona Regal (24+28+16+23):
Sada (4), Navarro (27), Eidson (2), Lorbek (19), Ndong (4) -cinc inicial- Huertas (3), Perovic (12), Mickeal (10), Rabaseda, Vázquez (7) i Ingles (3).

Bizkaia Bilbao Basket (14+22+14+22): Jackson (4), Blum (1), Mumbrú (5), Banic (10), Fischer (13) -cinc inicial- Raúl López (5), Grimau (6), Hampl (8), Vasileiadis (7), Stevic (6), Fisher (7).

Àrbitres: Herrezuelo, Benjamín Jiménez i Martín Fernández. Sense eliminats.

Pavelló: Palau Blaugrana.

Fes clic aquí per accedir a l'estadística oficial del partit.

2011-10-23_FCB_REGAL_-_BIZKAIA_BILBAO_BASKET_007.jpgEl 40è aniversari del Palau Blaugrana ha tingut una festa intensa. Una prèvia carregada, amb la reedició de la final de la temporada passada, amb dos equips d’Eurolliga cara a cara; el retorn a casa de l’etern capità, Roger Grimau, que ha rebut un sentit homenatge, i l’entrega a Xavi Pascual del trofeu que, per tercer any seguit, l’acredita com el millor entrenador del curs. El minut de silenci en memòria del pare de CJ Wallace ha afegit sentiment a un inici intens. Després del salt inicial, triomf contundent, sense contemplacions, del Barça Regal sobre el Bizkaia Bilbao Basket, que com ja li va passar a l'Estudiantes, ha patit una excel·lent versió blaugrana des del primer minut, simbolitzada en un Navarro estratosfèric.

Sortida com un tro

2011-10-23_FCB_REGAL_-_BIZKAIA_BILBAO_BASKET_011.jpgL’emotivitat prèvia sembla haver donat força als blaugranes, que han sortit disparats cap a la victòria i ho han certificat amb un primer quart impecable que ha acabat 24-14. Els punts inicials de Lorbek, un triple de Sada i una esmaixada d’Eidson han certificat un primer avantatge del Barça Regal (13-2) davant un rival descol·locat, fet que ha obligat el tècnic Fotis Katsikaris a frenar el partit amb un temps mort.

La reacció visitant no ha canviat el guió però almenys ha frenat un equip local llançat i que en velocitat estava demostrant una vegada més ser un equip gairebé imparable. Coincidint amb l’entrada a pista de Grimau, els bascos han estabilitzat una mica la diferència (20-12) abans del final del primer quart.

El bon treball de Perovic i Lorbek, que seguien fent molt mal sota el cèrcol, i les aparicions de Navarro han mantingut el cos de distància, si bé els punts de Fisher han acostat els visitants a només sis punts (31-25). No obstant això, l’atac blaugrana és tan contundent que en un obrir i tancar d’ulls ha reobert una diferència més que important en el marcador. Un parcial de 13-1 l’ha fet pujar fins al 46-30, distància de 16 punts que s’ha mantingut al final del segon quart.

Segon i tercer quart per sentenciar

2011-10-23_FCB_REGAL_-_BIZKAIA_BILBAO_BASKET_027.jpgMés enllà del resultat, el Barça Regal ha arribat al descans amb excel·lent sensacions, oferint un gran nivell defensiu i amb molta potència en el joc interior, amb un Navarro molt fi (15 punts fins aleshores, 27 en total), un Mickeal que segueix recuperant sensacions a base de minuts i un encert altíssim en el llançament.

El segon temps ha començat amb un parell de bones notícies per als visitants. L’aparició de Banic i Jackson, molt apagats en el primer temps, i una millora defensiva que els ha permès acostar-se... fins on el Barça Regal els ha deixat. Navarro ha tornat a liderar l’equip, que ha assolit una nova màxima diferència de 21 punts (63-42). A partir d’aquí, ni la zona dels visitants, ni els bons minuts de Raül López. Res ha servit per inquietar el triomf ja assegurat dels blaugranes, que han arribat a estar 18 punts per sobre al començament dels últims deu minuts. Això ha convertit en anecdòtic l’últim parcial del partit, despatxat amb un igualat 23-22.

Temporada 11-12