El Barça Regal defensarà el títol (81-64)

25.09.2011 18:47

Carles Cascante

El Barça Regal ha aconseguit el bitllet per a la final de la Lliga Catalana de Bàsquet després d’haver superat el Lleida per 81-64. Malgrat el resultat, els blaugranes han suat de valent per superar un equip que ha plantat cara al llarg de 30 minuts.

LA FITXA
FCB REGAL, 81
LLEIDA BÀSQUET, 64

FC Barcelona Regal (22+19+18+22): Rabaseda (-), Mickeal (2), Eidson (11), Wallace (4), Vázquez (2) -cinc inicial-, Ndong (18), Lorbek (13), Huertas (2), Navarro (14), Perovic i Sada (6).

Lleida (12+18+20+14): Simeón (4), Detrick (9), Feliu (1), Ramsdell (19), Kale (10) -cinc inicial-, Norris (9), Alzamora (6), Villacampa, Rubio (2) i Vázquez (4).

Àrbitres: Juan Carlos Mitjana, Luis Guirao i Pedro Munar

Bona posada en escena d’un Barça Regal que aquest diumenge s’estrenava en partit oficial. Els barcelonistes defensaran el títol aquest dilluns a Manresa davant d’un rival que sortirà de l’altra semifinal que jugaran l’Assígnia Manresa i el FIATC Joventut. Boniface Ndong, amb 18 punts, ha estat el millor dels blaugranes.

Ritme baix

2011-09-25_FCB_REGAL_-_CECP_LLEIDA_004.jpgMalgrat que es tractava del primer partit oficial de la temporada 2011/12 per al FC Barcelona Regal, al Lleida se l’ha vist més rodat en els primers compassos de l'enfrontament. Cal tenir present que els del Segrià ja s’han estrenat a la LEB Or. Tot i això, el ritme de partit ha estat baix. Les constants rotacions de Pascual i la presència de Juan Carlos Navarro, que ha entrat a la pista quan mancaven menys de dos minuts per arribar al final del primer període, han ajudat en el parcial de 9-0 dels blaugranes (15-6).

Els de Ricard Casas, però, han sabut reaccionar sota la direcció d’un Marcus Norris força encertat en el tram final del quart. Al final dels primers 10 minuts reglamentaris, 22-12 després d’un darrer triple de Joe Ingles.

A cop de triple

En el segon quart, el Barça Regal ha aconseguit la seva màxima renda (34-20) coincidint amb el tercer triple de Joe Ingles. El Lleida, però, lluny d'enfonsar-se, ha sabut treure suc a uns minuts de relaxament blaugrana i ha pogut tornar el parcial anterior de 9-0 amb un de 0-8 (34-28). En el tram final del primer temps, però, una bona recuperació de Mickeal, sumat al 2+1 d’Eidson i una cistella d’Ndong, han tancat l’electrònic amb el 41-30.

Tercer període igualat

2011-09-25_FCB_REGAL_-_CECP_LLEIDA_005.jpgA la represa, el ritme ha millorat i el matx s’ha tornat més atractiu. Mentre Eidson i Ndong seguien fent de les seves, gràcies a les bones assistències de Marcelinho, al Lleida, Marcus Norris començava a demostrar la seva qualitat i Ramdsell, amb un 3+1, després d’una falta de CJ Wallace, ha situat el 47-39 al marcador del Nou Congost quan quedaven set minuts per al final del tercer quart.

El llançaments sense errades en els tirs lliures del Lleida han fet que els de Ricard Casas continuessin dins del matx. Això i la xafogor que feia al pavelló de Manresa han començat a afectar els blaugranes, cosa que ha propiciat que el Lleida se situés a només sis punts (55-49) quan només restaven tres minuts i escaig per arribar a l'acabament del quart. Al final, 59-50.

Navarro, amb la mà calenta

El darrer període ha començat també amb un intercanvi de cistelles interessant. Els triples de Navarro, però, han tornat a donar un còmode avantatge de 15 punts amb tan sols dos minuts transcorreguts (67-52). Pascual, doncs, no volia sorpreses i la presència de l’MVP del darrer Eurobasket a la pista era una mostra clara de les intencions barcelonistes.

Ja en els primers sis minuts del darrer quart, el Barça Regal ha pitjat l’accelerador. Ha estat més atent en defensa i ha jugat còmodament amb un marcador que es movia al voltant dels 15 punts d’avantatge. La màxima diferència, però, ha arribat després de la millor jugada del partit, un alley-oop perquè Boni Ndong esmaixés després d’haver col·locat un tap estratosfèric en defensa. Al final, 81-64 i el Barça Regal que jugarà la final de la Lliga Catalana aquest dilluns a les 20.45 hores.

Temporada 11-12