Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Pascual: “La il·lusió és el que et marca el camí”


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Bàsquet

07.09.2011 12:07

Pascual: “La il·lusió és el que et marca el camí”

Sònia de Alba


L’entrenador del Barça Regal, Xavi Pascual, prepara la que és la quarta temporada sencera al capdavant de l’equip de bàsquet. En plena pretemporada, el tècnic llança un missatge encoratjador ja que els reptes són molt atractius.Inici de la quarta temporada per a Xavi Pascual a la banqueta del Barça Regal. Costa arrencar?

“Arrencar és igual de fàcil. “Depèn de la il•lusió que tens, i d’això anem sobrats. El que és difícil és la situació que puguis tenir, de comptar amb més o menys jugadors internacionals. Però la il•lusió és el que et marca el camí. Ara bé, tornar a aconseguir èxit quan ja has guanyat, cada cop és més complicat. Hi ha nous reptes. Tot i això, partim d’una posició de guanyador de diferents campionats i això ho fa també més engrescador”.

Aleshores, la pressió és un bon senyal?

2011-09-06_ENTRENAMIENTO_FCB_REGAL_021.jpg“La pressió és inherent al nostre club i a la nostra condició de ser competitius”.

Quins són els reptes per a aquesta temporada?

“Sempre busquem el primer títol de la temporada. Hem d’entusiasmar la nostra gent, que vingui al Palau , que si el partit és televisat el vulguin veure. Hem d’anar a totes les competicions a intentar guanyar-les, sabedors de les dificultats que suposa”.

El grup de treball de la pretemporada, com és habitual, és reduït. Respecte als nous fitxatges que ja hi treballen, com es troben?

2011-09-06_ENTREVISTA_XAVI_PASCUAL_010.jpg“De moment, estem contents amb els cinc sèniors. Les dues incorporacions, Chuck Eidson i Xavi Rabaseda, evolucionen molt bé. Rabaseda coneix part de la nostra identitat. Només l’any passat no va ser al club i s’hi ha adaptat ràpid. Sobre Eidson estem contents de la seva adaptació. I també molt satisfets dels vuit joves que tenim a Encamp, que tenen il•lusió per millorar. En definitiva, estem molt contents del que portem treballat fins ara”.

Quines són les línies mestres que cal seguir durant la concentració?

“Tenim diferents objectius. L’equip ha de créixer com a tal, adquirir coneixements tàctics del nostre joc de futur. També busquem la millora individual i la posada a punt dels sèniors, que va en paral•lel que els joves facin un pas més i que, en un futur, puguin jugar al primer equip. A més, de la millora individual tècnica i tàctica dels nois. I aquesta millora va francament bé”.

Quin seguiment fa dels internacionals? Com els està veient?

2011-09-06_ENTRENAMIENTO_FCB_REGAL_027.jpg“Marcelinho Huertas, amb Brasil, està jugant molt bé, està fent un campionat molt bo. Ara comença la segona fase, el que anomenem moment de la veritat, i esperem a veure com va. Intento veure tots els jugadors que tenim, seguir Sèrbia, Eslovènia i Espanya i també tot el que arriba d’Austràlia per tenir-los controlats”.

Té ganes de poder treballar amb tot l’equip?

“Anem pas a pas. La situació que tenim la sabem. A priori, Marcelinho Huertas i Joe Ingles acaben el dia 11, i entre el viatge de tornada els esperem per aquí cap al 15 o 16. La resta dependrà de si arriben  més o menys lluny a l’Europeu. Sabem que sempre és així. Aquest any és el més complicat des que sóc aquí perquè només tenim cinc jugadors de la primera plantilla. Aquest factor i la integració dels nous fa que anem una mica endarrerits en la preparació. Però el camí és llarg i estic segur que guanyarem el temps perdut amb treball”.

Notícies Bàsquet

Temporada 11-12

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana