Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


La filosofia blaugrana, des de la base


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Bàsquet

02.09.2011 14:40

La filosofia blaugrana, des de la base

Sònia de Alba


No és estrany veure Josep Guardiola entrenant-se amb Eusebio Sacristán, sobretot quan falten jugadors. El Barça Regal fa temps que busca la plena integració de tots els equips formatius en la mateixa filosofia.


Comenge, entre Pascual i Julbe, durant un dels entrenaments d'aquesta setmana (Foto: Àlex Caparrós - FCB)
Comenge, entre Pascual i Julbe, durant un dels entrenaments d'aquesta setmana (Foto: Àlex Caparrós - FCB)

En totes les seccions
L’hoquei patins, que acaba de començar la pretemporada, també assimila aquesta filosofia. L’entrenador del Barça Sorli Discau, Gaby Cairo, compta amb Àlex Segura, l’entrenador del segon equip, i els altres tècnics de la secció en aquestes primeres setmanes, ja que els jugadors del filial, júniors i juvenils completen el grup de treball.

A l’handbol i el futbol sala es repeteix la imatge. Toni Gerona treballa estretament amb Xavi Pascual. I Marc Carmona pren nota de les referències d’Andreu Plaza.
Els entrenaments del Barça Regal són reduïts. Fins que s’incorporin els internacionals, els jugadors del segon equip i del júnior completen el grup de treball. Ara només hi ha cinc jugadors del primer equip: Fran Vázquez, Boniface Ndong, Xavi Rabaseda, Pete Mickeal i Chuck Eidson. Amb els nois també hi ha el seu entrenador. Xavi Pascual i el cos tècnic blaugrana compten amb la col•laboració de Borja Comenge durant aquestes primeres setmanes. L’entrenador del filial ajuda en els entrenaments que dirigeixen els tècnics del primer equip.

L’objectiu és molt clar: mantenir una línia regular des de la base fins a l’equip professional. És l’ADN Barça, una filosofia que desplega el bàsquet, com també el futbol. Amb l’èxode d’internacionals, aquests dies hem vist Eusebio Sacristán en els entrenaments del primer equip, juntament amb Tito Vilanova, que dirigia les sessions, ja que els jugadors del primer equip i els del B han format un sol grup.

Pascual va ser coordinador dels equips inferiors del FC Barcelona quan va arribar al Club fa una dècada. Ell, possiblement millor que ningú, sap i entén el perquè val la pena que els entrenadors de la base mantinguin el mateix model. A més, és un estil de joc atractiu i al qual s’ha rendit tot el bàsquet europeu.

Notícies Bàsquet

Temporada 11-12

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana