Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Creus: “Un grup competitiu”


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Bàsquet

07.07.2011 15:11

Creus: “Un grup competitiu”

Meritxell Infante / Sònia de Alba


La primera impressió és que el sorteig de la fase regular de l’Eurolliga ha encabit el Barça Regal en “un grup competitiu”, segons Creus. A més, el director esportiu de la secció de bàsquet recorda que els equips no estan del tot configurats.


Fotos: Arxiu - FCB / Getty Images
Fotos: Arxiu - FCB / Getty Images

Tres fitxatges més per fer un equip de 12
Joan Creus també s’ha referit als serrells que falten per completar la plantilla: “Tenim vuit jugadors fixos i encara estem pendents el tema d’Ndong. Ens queden tres fitxatges, però també estem pendents del tema de 'cupos' per veure què podem fer. Això ens condiciona a l’hora de saber cap a on hem de fitxar. S’hauria d’arreglar el més aviat possible”.

A més, el director tècnic del Barça Regal ha recordat que l’objectiu final és “fer l’equip el més competitiu possible, mirant les possibilitats de mercat. La idea és fer un equip de 12 jugadors”.


118392321.JPGEncara és d’hora per fer una anàlisi completa del que es trobarà el Barça Regal a la lligueta regular de l’Eurolliga. El sorteig ha creuat els blaugranes amb Montespaschi de Siena, Unics Kazan, Asseco Prokom, Olimpia de Liublijana i el guanyador de la fase de la classificació B.

“El nostre grup és un grup competitiu, on hi ha de tot”, afirma Joan Creus. El director esportiu de la secció de bàsquet també aporta un primer punt d’anàlisi respecte dels altres grups: “A primer cop d’ull, el grup C té pinta de ser el més igualat i que costarà més classificar-se. El grup A no entra en el nivell del C i el D”.

Vells coneguts i nous rivals

GYI0062507135.jpgTard o d’hora, Montepaschi Siena i Olimpia de Liublijana acaben creuant-se amb els blaugranes a la competició continental. El Prokom polonès també és un fidel a la fase regular europea, un equip que sempre sorprèn. I l’Unics Kazan rus manté en alerta els rivals: “El handicap de Kazan és el desplaçament, tot i que l’hem de respectar, perquè a les competicions en què ha participat ha fet una gran temporada. Té molt bons jugadors i pot completar un equip molt perillós”.

“D’entrada el Siena, com cada any, sempre ens toca, si no és en una fase, en l’altra. Anirà bé tenir un equip com el Montepaschi, perquè apuja molt el nivell, juntament amb el nostre equip. La resta de rivals són de nivell. A la fase prèvia hi ha dos o tres equips de qualitat. L’Unics és un equip molt fort, ja ho ha demostrat guanyant l’Eurocup. L’Olimpia també va fer una bona lliga i, del Prokom caldrà veure com acaba de fitxar, perquè els equips no estan fets”, afegeix Creus, que també apunta com a clau el fet d’arrencar forts l’Eurolliga per classificar-se per al Top 16, part crucial de la competició.

Els rivals del Barça Regal

QM3D5280.jpgFerdinando Minucci, president del Montepaschi de Siena

“No és un grup fàcil perquè hi ha el Barcelona Regal. Nosaltres, a Itàlia en diem fort d’un grup com aquest. És una tradició per a nosaltres jugar a Barcelona, que ens és favorable, i esperem trobar-nos a la Final Quatre”.

Matevs Zupancic, director de comunicació de l’Union Olimpia

“No esperàvem un grup fàcil. El Barcelona Regal i el Montepaschi de Siena tenen grans noms i a Liublijana sempre ens ha agradat rebre’ls. Esperem repetir almenys l’èxit de l’any passat, quan ens vam classificar per al Top 16”.

Vladimir Suprianovic, 'general manager' de l’Unics Kazan

“És un grup molt dur, especialment quan tens un gran equip com el Barça Regal, amb la seva gran història i el seu palmarès en aquest esport, i també el Montepaschi de Siena, que ha fet una gran temporada jugant la Final a Quatre. Per a nosaltres, ser per primera vegada a l’Eurolliga ja és molt, però lluitarem per classificar-nos per al Top 16”.

Tomas Pacesas, entrenador de l'Asseco Prokom

“El grup és difícil, però no ens lamentarem. Lluitarem. Espero que aquest any puguem formar un equip el més ràpidament possible per poder afrontar l’Eurolliga amb garanties”.

Notícies Bàsquet

Temporada 11-12

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana