Triomf de prestigi (73-72)

23.12.2010 22:43

Llorenç Tarrés

No hi ha hagut miracle. El Regal Barça ha fet els deures i ha guanyat un intens duel contra el líder Montepaschi, però la victòria del Fenerbahçe davant el Cholet no permet ser segons. En tot cas, els de Pascual han mostrat símptomes de millora.

Si algú pensava que el Montepaschi, amb el primer lloc de grup assegurat, vindria de turisme a Barcelona, estava ben errat. El conjunt italià aspira a tot aquesta temporada i el Palau és una bona plaça per demostrar-ho, per ensenyar a Europa que Siena mira a la Final a 4.

El conjunt de Simone Pianigiani ha marcat el ritme durant tot el primer temps. El ritme que més li convenia, sense deixar córrer a un Regal Barça que posava més en joc en aquests 40 minuts, la desitjada segona plaça de grup, si bé tot depenia d’una poc esperada derrota del Fenerbahçe davant Cholet que no ha arribat. Per això el triomf, més prestigi que valor real, s’ha celebrat intensament.

Més problemes físics

2010-12-23_FCB_REGAL_-_MONTEPASCHI_SIENA_005.JPGEl Regal Barça, amb Lakovic i Perovic tocats i Ingles amb febre, a banda de les baixes ja conegudes, no ha començat malament però les coses no acabaven de rutllar. Volia però no podia, l’equip de Pascual, davant un conjunt italià sencer, concentrat i, a diferència del seu rival, sense res a perdre. Tot i el treball intens de Perovic i Lorbek sota els cèrcols, desgastant els pivots italians, i el lideratge d’un Navarro més predisposat que encertat, els blaugranes s’han vist ben aviat per sota al marcador.

No era una diferència excessiva però sí que era constant. Les entrades a cistella de l’elèctric McCalebb i els punts de Zisis i Hairston feien mal a un Regal Barça espès però lluitador. Les cistelles de Perovic i els rebots ofensius de Vázquez n’eren bons exemples. Costava déu i ajuda anotar, però l’equip no ha desesperat.

Una cistella enorme de McCalebb ha tancat el primer quart amb un inquietant 13-17, si bé la cosa ha empitjorat al segon parcial, amb un Siena obrint més forat fins a un -8. Les pilotes perdudes, una dotzena al descans, han estat un problema, i la bona defensa italiana ha permès que el Montepaschi manés amb relativa comoditat, arribant al descans amb un 31-37 al lluminós.

El tercer quart, el millor

2010-12-23_FCB_REGAL_-_MONTEPASCHI_SIENA_021.JPGLes noticies procedents d’Estambul no eren les millors, però el descans ha servit per reactivar l’equip blaugrana, més intens en defensa, corrent a la mínima oportunitat i amb molt més encert. Des de la defensa, l’equip ha ofert una nova mentalitat i ha clavat un parcial de 10-0 en 3 minuts que ha tornat el comandament del partit, cosa que no passava des del 4-2 inicial.

Un triple de McCalebb ha aturat l’hemorragia i ha reactivat un Siena que ha recuperat la seva agressiva defensa. De la mà de Rakovic, un autèntic corcó, el Montepaschi ha pujat la intensitat i el partit ha derivat en un duel gairebé de playoff, amb molta duresa en els xocs i alternances constants en un marcador de diferències sempre mínimes.

Final d’infart

2010-12-23_FCB_REGAL_-_MONTEPASCHI_SIENA_018.JPGAmb 56-55 s’ha arribat als últims deu minuts. Tot en joc. Les espases en alt. Molta tensió. Dos equips que no han refusat el contacte, que han esgotat possessions i que no han trobat fàcilment el cèrcol rival. McCalebb (20 punts) ha tornat a pista per liderar l’atac italià. El Regal Barça ha tirat de col·lectiu, del caràcter de Grimau, dels rebots de coratge de Lorbek, de la defensa en bloc. Els blaugranes s’han mantingut per davant, amb distàncies mínimes, sumant pilotes perdudes (22 en total) però sense deixar de fer passos cap a la victòria.

I la victòria ha arribat en un final d’infart, amb una cistella final de Ricky, un coast to coast a sis segons del final. No hi ha hagut el miracle del segon lloc però això no canvia gens ni mica les sensacions amb què el campió tanca la primera fase. Sens dubte en creixement, quan s’acosta l’inici de la veritable Eurolliga.

La fitxa del partit
REGAL FC BARCELONA, 73
MONTEPASCHI SIENA, 72

Regal Barcelona (13+18+25+17):
Ricky Rubio (8), Navarro (8), Grimau (12), Lorbek (7), Perovic (8) -cinc inicial-, Ingles (-), Sada (4), Fran Vázquez (13), Morris (7), Lakovic (-) i NDong (6).

Montepaschi Siena (17+20+18+17): Mc Calebb (20), Hairston (8), Carraretto (3), Stonerook (-), Rakovic (10) -cinc inicial-, Lavrinovic (6), Michelori (-), Moss (9), Ress (-), Zisis (9) i Aradori (7).

Àrbitres: G. Ziemblicki (POL), M. Jovcic (SRB) i F. Rocha (POR). Eliminats: Stonerook (m.37), Fran Vázquez (m.38) i Moss (m.40).

Pavelló: Palau Blaugrana (4.619 espectadors)

Fes clic aquí per accedir a l'estadística oficial del partit.