Gran estrena d'Ingles al Palau (70-57)

28.11.2010 14:19

Llorenç Tarrés

En un partit de més a menys, el Regal Barça ha guanyat el duel català contra l’Assignia Manresa. El partit ha tingut un clar protagonista: Joe Ingles, que ha debutat al Palau sent el màxim anotador (21 punts).

L’Assignia Manresa ha arribat al Palau sense complexos tot i la seva delicada situació a la classificació. Conscients que juguen una Lliga diferent, els de Jaume Ponsarnau han intentat marcar el ritme que més els convenia: possessions llargues i aprofitar els dubtes que podien generar les baixes de Basile, Mickeal i Navarro.

Primera estrebada

2010-11-28_FCB_REGAL_-_ASSIGNIA_MANRESA_006.JPGA l’altra banda de la pista, un Regal Barça amb ganes de córrer a la mínima oportunitat. Tant bon punt els locals han agafat el to, el marcador ha reflectit la seva teòrica superioritat, amb Vázquez fent mal sota la cistella. Un triple de Lorbek posava els blaugranes quatre punts amunt (12-8) en uns primers minuts en què els rebots compensaven les pilotes perdudes. Al final del primer quart, 17-12 per al Regal Barça.

Si el Regal Barça pot córrer, el rival pateix. Ricky, Lakovic i Sada han intentat que els seus companys busquessin ràpidament el cèrcol rival i el Manresa s’ha desenganxat. Ingles, que avui ha debutat al Palau, ha anotat onze punts pràcticament seguits (tres triples inclosos), una estrebada culminada amb una esmaixada de Ricky que ha obligat Ponsarnau a aturar el partit (33-22).

Tercera falta d’Ingles

2010-11-28_FCB_REGAL_-_ASSIGNIA_MANRESA_017.JPGLa tercera falta personal del mateix Ingles, no obstant això, ha fet que l’australià marxés a la banqueta quan més a gust es trobava a la pista. Slokar (8 punts en el segon quart) i una acció de quatre punts mantenia l’Assignia Manresa a una distància prudencial, però el Regal Barça ha controlat la situació i al descans ha marxat amb un avantatge de 12 punts culminat per una esmaixada de Fran (41-29).

El segon temps ha començat amb una sèrie d’errades que ha trencat un inspirat Slokar. El percentatge d’encert en els triples era molt baix i en cinc minuts de joc el parcial era d'un escarransit 2-3. Ni el conjunt de Xavi Pascual sentenciava ni els manresans s’acostaven.

La connexió entre Ricky i Vázquez i un 2+1 de Lorbek han estat les millors accions d’un Regal Barça irregular en aquest tercer parcial, si bé el marcador seguia reflectint un cert marge d’error al començament dels últims deu minuts (53-41).

Un final tranquil

L’últim quart ha començat amb un Manresa esgotant les seves últimes opcions. Un triple de Lewis i una més gran intensitat han deixat la diferència just a la barrera psicològica dels 10 punts.

2010-11-28_FCB_REGAL_-_ASSIGNIA_MANRESA_027.JPGSense millorar del tot les seves prestacions, però, els de Pascual s’han espolsat els dubtes. Una cistella de Ricky i la intensitat d’Ndong han acabat de certificar una victòria potser no gaire espectacular però sí força sòlida. I encara hi ha hagut temps perquè Ingles anotés un triplàs i completés un debut espectacular al Palau.

Ingles llança un triple. Fotos: Àlex Caparrós - FCB.