Quart letal (87-80)

20.11.2010 19:49

El parcial de 33-16 del darrer període ha ferit de mort el Regal Barça que, fins aleshores, tenia a tocar el triomf al Buesa Arena. Els blaugranes, que guanyaven de 12 en començar el quart, han patit San Emeterio.

Tot i que l’aler del Caja Laboral ha afrontat els darrers quatre minuts de joc amb quatre faltes personals, ha anat a més. Fernando San Emeterio ha estat el líder fàctic en joc i l’ànima moral, ja que l’equip no ha comptat amb les ordres de Dusko Ivanovic, desqualificat en començar el darrer quart.

El Caja Laboral passa al Regal Barça en la classificació. Ara els bascos sumen set victòries i només una derrota i els blaugranes es queden amb sis triomfs i dos partits perduts.

Temps mort en dos minuts

1011_J8_BAS-BAR_x9x.jpgEn un inici de partit dolent dels blaugranes, l’equip visitant s’ha sabut sobreposar. Per fer-ho, però, ha calgut un temps mort de Xavi Pascual quan tot just s'havien disputat dos minuts de partit. El 5-0 en l’electrònic, lluny de ser trencador, ha estat més premonitori. Així que l’entrenador blaugrana no s’ho ha pensat dos cops per tallar la dinàmica.

I la reacció ha valgut la pena. Amb una millorada defensa i escollint amb criteri les accions de tir, el Regal Barça ja ha acabat el període amb diferència a favor. Joe Ingles, fins i tot, ha tingut el seu temps. El debut de l’australià a l’ACB ha estat amb un triple en la seva primera acció de joc.

Des de la defensa

Sense entestar-se a jugar un atac directe amb els homes grans del Caja Laboral, els blaugranes han estat intensos des del darrere. Ricky ha dirigit el joc amb seny i Pete Mickeal ha aturat en sec Fernando San Emeterio.

1011_J8_BAS-BAR_x11x.jpgEls vitorians s’han començat a posar nerviosos ja abans del descans. Marcelinho Huertas, autor del 35-34 en la darrera i magistral acció del segon quart, ha vist la tècnica per increpar els col·legiats per una falta que Rubio, molt murri, li ha sabut treure.

A partir d’aquest punt, els blaugranes han anat a més. El parcial en el tercer quart ha estat notable (19-30) però no definitiu.

Desqualificant Ivanovic

Amb la tensió que es respirava, Ivanovic ha entrat en el joc i la tripleta arbitral, amb De la Maza, Perea i Cortés, no ha dubtat a desqualificar-lo.

1011_J8_BAS-BAR_x16x.jpgLakovic no ha fallat els tirs lliures i el Regal Barça ha obert el darrer període amb un 54-66. Pocs podien imaginar una davallada total dels catalans, tot i que tothom esperava la reacció del Caja Laboral.

Però aquesta segona part de l’equació s’ha donat i ha arrossegat un Barça que s’ha estancat, fet preocupant.

San Emeterio s’ha desfet de Mickeal i dels altres homes que l’han defensat en la rotació. Teletovic i Barac l’han secundat i el parcial final ha estat de 33-16. Finalment, el marcador ha reflectit el definitiu 87-80.