“Hem tingut uns minuts francament molt bons”

14.11.2010 15:53

Pascual: “Hem tingut uns minuts francament molt bons”

La velocitat de creuer ha arribat abans d’acabar el primer quart. Amb una gran defensa i un atac més fluït el Regal Barça ha pogut desplegar uns grans moments de bàsquet davant del Fuenlabrada.

El Regal Barça ha deixat amb 62 punts el Fuenlabrada ( 76-62 ), dada a tenir molt en compte considerant que els de Salva Maldonado han fet un inici de temporada anotant moltíssim. En els dos últims partits havien fet 81 i 97 punts. Xavi Pascual, entrenador del Regal Barça, ha destacat aquestes dades perquè tothom es fes una idea del treball de l’equip: “Estem contents per la victòria. Globalment hem tingut un nivell defensiu excel•lent davant d’un rival que duia una mitjana de 80 punts”.

2010-11-14_FCB_REGAL_-_BALONCESTO_FUENLABRADA_008.jpgMalgrat que no han començat bé, i que han patit un parcial de 0-9 en un minut i mig –“obrir els partits a casa ens està costant. Però després d’aquesta victòria, penso que no passarà més. És la responsabilitat que tenim envers el públic” –, els blaugranes han corregit ràpidament els errors i ja han tancat el primer quart amb un avantatge de set punts. Però no ha estat fins al segon quart i, sobretot en el tercer, quan el Regal Barça ha brillat: “Hem tingut uns minuts francament bons, en els quals hem aconseguit 12 punts de contraatac”.

A més, el treball de l’equip ha estat sòlid i s’ha fet palès en les 27 pèrdues de pilota que ha tingut el Fuenlabrada, moltes forçades per la defensa local. “Molt del mèrit de les seves pèrdues de pilota és nostre. Les recuperacions ens han permès dominar el ritme del partit”, ha afirmat Pascual. D’altra banda, cinc jugadors del Regal Barça han superat els 10 punts i també han acabat valorats per sobre de la desena, senyal inequívoc que el joc de conjunt funciona, cosa que a l’entrenador el fa sentir molt satisfet: “És difícil que tots els jugadors estiguin bé un mateix dia. Però avui ja s’ha notat la confluència d’alguns d’ells”.

Rabaseda, un cedit en evolució

2010-11-14_FCB_REGAL_-_BALONCESTO_FUENLABRADA_009.jpgXavi Rabaseda no ha pogut desplegar el seu millor bàsquet. El de Ripoll ha jugat durant més de 30 minuts en què ha aportat sis punts i quatre rebots, tot i que també ha perdut tres pilotes. El jugador està cedit pel Regal Barça al Fuenlabrada i, en un “període breu”, podríem veure’l novament al Palau, ha dit Pascual. “Estem contents per com va la cessió. Ara, amb la lesió de Lubos Barton podrà fer un pas més endavant”, ha afegit l’entrenador blaugrana.

Un altre partit amb una defensa excel·lent dels blaugranes i que ha valorat molt Pascual (Fotos: Àlex Caparrós - FCB)
Ndong, vuit punts de sutura
Sembla que es quedarà simplement en un ensurt amb vuit punts de sutura, això sí. Boniface Ndong ha rebut un cop fortuït de Salva Guàrdia que li ha provocat un trau molt a prop de l’ull. El fet, una mica escandalós pel fet que el jugador sagnava, hauria quedat en una acció desafortunada, però encara ho ha estat més perquè, segons ha explicat Xavi Pascual, el pivot senegalès va rebre ahir un altre cop al mateix ull: “Li van ficar el dit a l’ull que li va fer mal lleugerament. Va ser una ferida important i avui era dubte fins a última hora. Així que avui ens hem espantat quan l’hem vist amb sang. Però crec que tot s’ha relativitzat bastant afortunadament.”

Continuant en la infermeria, Navarro ha pogut jugar dosificant-se però els dolors són evidents. “Espero que aquesta setmana pugui recuperar-se i que estigui en un 70-80% per jugar contra el Montepaschi. Fins ara estava molt justet”, ha comentat Pascual.