El rigor turc acaba amb la ratxa blaugrana (61-69)

04.11.2010 22:37

Llorenç Tarrés

El Regal Barça ha caigut al Palau davant un rival molt seriós que s’ha endut un partit a cara o creu. Els turcs, que han manat molts minuts al marcador, deixen els de Pascual sense el rècord de 20 victòries seguides a la fase regular de l’Eurolliga.

En un partit de baixa anotació, amb molts errors en el llançament, però en qualsevol cas un duel de gran intensitat, el Fenerbahçe ha donat la sorpresa a la pista del campió d’Europa. Un Regal Barça que mai no s’ha trobat còmode i que perd el lideratge que compartia amb el Montepaschi de Siena i el mateix conjunt turc.

Els 17 punts de Mickeal i els 12 de Navarro no han estat suficients davant un equip visitant molt seriós i que no ha tardat gaire a demostrar que els seus bons resultats a l’Eurolliga i a la seva competició domèstica no són fruit de la casualitat. El partit havia començat amb bons atacs a banda i banda i molta anotació (7-8), però ben aviat l’equip turc ha agafat el comandament, i ho ha fet gràcies a una forta defensa. Amb Navarro estretament marcat, un precipitat Regal Barça no trobava el cèrcol rival.

Problemes en defensa

2010-11-04_FCB_REGAL_-_FENERBAHCE_ULKER_011.JPGL’equip blaugrana no es trobava còmode i les accions individuals no eren la millor solució. L’equip ha acabat amb un pobre bagatge de set assistències. Tampoc en defensa la situació era gaire millor. El Fenerbahçe no estava del tot encertat, però disposava de segones i fins i tot terceres opcions gràcies al rebot ofensiu (quatre seguits d’Ukic han desesperat Pascual) i a les accions de força del pivot Vidmar.

Els turcs, no obstant això, no han aprofitat el clot en què estava instal•lat el joc blaugrana. Els de Neven Spahija dominaven la situació però no marcaven diferència i el primer quart s’ha tancat amb un curt 13-14.

El Regal Barça es mostrava desencertat també des de la llarga distància (1 de 6 al primer quart). Morris ha trencat aquesta mala ratxa però sense defensa era qüestió de temps que els turcs agafarien avantatge. Així ha estat després d’un triple de Greer (18-27). El Regal Barça ha tirat d’orgull, amb jugadors com Victor Sada onejant la bandera de l’entrega total. El base ha liderat un parcial de 6-0 que ha tornat a reduir la diferència però els turcs, dominadors del tempo de partit, han marxat a vestidor quatre punts per sobre (28-32). Una diferència mínima i la millor notícia per a un conjunt de Xavi Pascual que no ha fet la primera part somniada.

El Fenerbahçe alenteix el ritme

2010-11-04_FCB_REGAL_-_FENERBAHCE_ULKER_002.JPGDesprés del descans, el Fenerbahçe ha perdut la frescor però ha mantingut durant molts minuts l’avantatge. Els turcs, al límit de temps en cada possessió, han alentit el seu joc i el tercer parcial ha tornat a ser força baix (17-12), però el Regal Barça almenys ha pogut eixugar la diferència gràcies a un gran 2+1 de Pete Mickeal (37-37), el millor dels locals.

Amb el 40-39 i un triplàs posterior de Lakovic, els blaugranes recuperaven la iniciativa perduda des del 2-0 inicial. Però els turcs no s’han rendit i han acabat el tercer quart només un punt per sota (45-44). El partit s’havia de resoldre a l’últim parcial.

Últim quart: 16-25

Després de tres quarts sense el ritme desitjat, el quart ha començat sent un festival d’anotació. El Fenerbahçe s’ha tornat a avançar (51-54) i els nervis ja eren evidents. Lakovic, entonat i amb molta entrega, ha pres el relleu de Ricky i Sada en la direcció i amb nou punts i la col·laboració de Lorbek ha mantingut el Regal Barça.

Però tres tirs lliures d’Ukic per una falta polèmica de Vázquez han tornat el domini als visitants. El partit ja s’havia convertit en un clar cara o creu. Un triple de Tomas, una pilota perduda i una gran cistella de l’omnipresent Ukic ha complicat molt la situació (57-62) a menys de tres minuts del final.

Els de Pascual no han jugat bé els últims atacs ni tampoc les últimes defenses i els turcs han aconseguit una victòria merescuda pels mèrits d’un i altre en els moments claus. Europa no perdona errors. El Regal Barça es queda sense el rècord de 20 victòries seguides a la fase regular de l’Eurolliga, però això només és un pedra en el llarg camí cap al Sant Jordi. I un avís.

La fitxa del partit
REGAL FC BARCELONA, 61
FENERBAHÇE ULKER, 69

Regal FC Barcelona (13+15+17+16):
Rubio (-), Navarro (12), Mickeal (17), Lorbek (10), N'Dong (-) -cinc inicial-, Vázquez (4), Sada (4), Morris (3), Lakovic (11), Perovic (-) i Grimau (-).

Fenerbahçe Ulker (14+18+12+25): Ukic (13), Onan (6), Tomas (12), Lavrinovic (3), Vidmar (6) -cinc inicial-, Kinsey (2), Greer (7), Turkcan (6), Preldzic (8) i Savas (6).

Àrbitres: Belosevic (SRB), Rocha (POR) i Viator (FRA). Eliminat: Vidmar (min 37).

Pavelló: Palau Blaugrana (4.217 espectadors).

Fes clic aquí per accedir a l'estadística oficial del partit.