En plena forma per al debut (92-56)

29.09.2010 22:33

El Regal Barça s’ha imposat amb contundència a l’Assígnia Manresa en un amistós a Tortosa que ha servit per tancar la preparació del conjunt de Xavi Pascual de cara al primer partit a la l’ACB. Vázquez ha estat el jugador blaugrana més destacat.

Era l’últim amistós abans del debut a l’ACB i l’equip de Xavi Pascual, recent campió de la Supercopa i la Lliga Catalana, volia demostrar que es troba a punt per arrencar la competició. El sempre combatiu Assígnia Manresa ho ha comprovat en ser esclafat per la piconadora blaugrana, un resultat que mostra el bon estat en què es troba el conjunt blaugrana.

Els primers minuts han estat molt igualats. Per part del Regal Barça, el més encertat en aquest primer parcial ha estat un Fran Vázquez que ha trobat la col·laboració del millor assistent possible, Ricky Rubio. El pivot gallec ha anotat 6 punts en 5 minuts i ha acabat el duel com el jugador més destacat. Per part manresana, Cusworth liderava els del Bages, que no volien deixar escapar els blaugranes al marcador.

Rotacions constants

Manresa-FCB_4.JPGUn 2+1 de Grimau, que una vegada més li ha tocat emparellar-se amb el seu germà Jordi, donava tres punts de marge als blaugranes (16-13). Les rotacions eren constants però l’equip no abaixava el ritme. Un triple de Sada ha doblat l’avantatge (25-19) just quan Navarro feia la seva primera entrada a pista davant l’ovació de la grada. El primer quart s’ha tancat amb un elevat marcador: 27-22 per al Regal Barça.

Més irregular i sobretot amb major intensitat defensiva ha estat el segon quart. Els de Xavi Pascual mantenien l’avantatge gràcies a l’encert de Sada (32-26) però sense acabar de deixar enrere els de Jaume Ponsarnau, on Grimau i Cusworth seguien fent mal.

Ensurt de Perovic

Una assistència de Navarro l’ha aprofitat Ndong per esmaixar el cèrcol rival i augmentar l’avantatge fins als onze punts (39-28). Ponsarnau s’ha vist obligat a demanar un temps mort per frenar l’hemorragia. Els manresans han arribat al descans 12 punts per sota (46-34), després d’una sèrie d’accions d’un enorme Mickeal. Just abans del descans, per cert, Kosta Perovic ha donat l’ensurt en rebre un fort cop a la cara que li ha provocat un tall i l’ha obligat a marxar als vestidors.

El Regal Barça ja tenia ben encarat el partit i a la represa no ha permès que se li escapés la victòria. Més encara després d’un parcial inicial de 12-0 que ha deixat el duel resolt (58-34). La defensa blaugrana rutllava i s’ha arribat als últims deu minuts amb el marcador de 70-38. L’Assígnia només ha anotat quatre punts al tercer quart.

Amb Lakovic en la posició de dos i un Fran Vázquez dominador sota els taulers, els blaugranes han acabat jugant a plaer. L’Assígnia Manresa s’ha vist superat davant un Regal Barça que no ha parat de fer rotacions, sempre amb el mateix resultat: gran defensa i encert en atac. Un triple de Lakovic significava un 81-44 i fins i tot Boni Ndong s’ha tornat a afegir a la festa des dels 6’75. Només Cusworth plantava cara, massa poc per frenar un regal Barça que ha donat una gran imatge.
Tortosa ha gaudit d'un gran partit (Fotos: FCB)