Supercampions! (83-63)

25.09.2010 20:50

Carles Cascante

Ho han tornat a fer! El Regal Barça ha tornat a demostrar davant de tothom qui és el millor equip d’Europa. Amb un Navarro MVP de la competició, els blaugranes han tornat a donar una lliçó de com jugar i, sobretot, de saber guanyar títols.

La tercera Supercopa de la història ja té un espai en el museu del Club. El Regal FC Barcelona segueix escrivint amb lletres d’or la història de la secció i segueix sumant títols. Aquest cop ha estat a Vitòria, on els barcelonistes, molt seriosos al llarg dels 40 minuts de partit, han superat el Power Electrònics València, un rival molt digne, en la gran final.

De més a menys

65850.JPGEl primer quart ha començat d’allò més bé per als blaugranes. Amb un Navarro endollat, autor de 12 punts en poc més de cinc minuts de joc, l’escorta ha liderat els seus per aconseguir anar-se'n en el marcador fins al 20-5, després d’una bona cistella de Boniface Ndong. Pascual ha repetit el mateix cinc inicial que en el partit de semifinals, és a dir, el format per Sada, Navarro, Mickeal, Morris i Ndong.

Els valencians, però, malgrat aquest mal inici, més a causa de l’encert blaugrana que al seu desencert, han començat a reaccionar de la mà de Savanovic. Amb el 26 a 18, Xavi Pascual s’ha vist obligat a demanar un minut de temps mort. Al final, però, un triple de Claver ha acostat un pèl més en el marcador els taronges (26-21).

Torna Navarro

En el segon període, Pascual ha tornat a donar l’alternativa a Juan Carlos Navarro i ha tornat a apostar per Víctor Sada en la direcció del joc. Malgrat que la primera cistella del segon quart ha estat obra de Fran Vázquez, cap dels dos equips ha anotat en els següents tres minuts i escaig. Aleshores, però, ha emergit la figura de Gianluca Basile.

L’italià, en la posició d’aler, ha estat força encertat, ja que amb cinc punts consecutius ha tornat a donar aire al Regal FC Barcelona (33-21). En els compassos finals, Ricky ha tornat a la direcció de l’equip i Pascual ho ha aprofitat també per seguir fent rotacions a la banqueta. Els seus homes han marxat al descans amb 11 punts d'avantatge (40-29).

Mickeal assumeix el rol del líder

65853.JPGA la represa, el nord-americà Pete Mickeal ha assumit el rol de líder i d’anotador i ha encistellat sis punts consecutius, els sis primers del seu equip (46-31). La bona defensa blaugrana, unida a una bona circulació de pilota i a un millor físic han començat a fer escletxa en el marcador i un triple de Terence Morris a poc més de quatre minuts per al final del tercer quart, juntament amb un altre de Navarro, ha dut els blaugranes a anar-se'n de 20 punts (57-37).

A partir d’aquí, però, malgrat la consistència blaugrana, els valencians han reaccionat novament de la mà de Savanovic. Aquest cop, però, no ha estat com al final del primer quart i les cistelles del capità Grimau i Fran Vázquez han neutralitzat la presa d’oxigen dels homes de Manolo Hussein. Al final del tercer quart, 63 a 47.

Últim quart de confirmacions

65865.JPGL’últim període ha servit per seguir gaudint del joc del Regal Barça. Sense fer un partit impressionant com el que va jugar davant el Reial Madrid, els blaugranes han seguit a la seva, fidels al seu estil, seriosos, concentrats i molt ficats en un partit del qual mai han sortit. Malgrat tot, els valencians han donat la cara en tot moment i gràcies a un triple de Richardson han tornat a somiar situant-se a ‘només’ 12 punts (69-57) quan quedaven quatre minuts i escaig per a l'acabament. Al final, amb triple de Boniface Ndong inclòs, el Barça ha tornat a aixecar la seva tercera Supercopa ACB, la segona consecutiva de la seva història.