Derrota del Regal Barça al tram final (81-76)

08.09.2010 21:14

Derrota del Regal Barça als darrers instants (81-76)

En un partit que ha anat de menys a més, el Regal Barça ha acabat perdent contra el Gran Canària al CID. Les decisions en el tram final han condicionat el triomf però el partit ha estat molt vàlid per millorar.

El Centro Insular de Deportes ha tornat a ser talismà per al Gran Canària, que s’ha imposat al Regal Barça en el tercer partit de la pretemporada que disputen els de Xavi Pascual. Aquesta derrota és molt vàlida per conèixer en quins aspectes s’ha de forçar més.

Cal recordar, però, que al Regal Barça encara li falten els cinc jugadors internacionals i que, tot i això, ha sabut superar les mancances del començament del partit.

Els blaugranes han sortit força espessos, sobretot en defensa, cosa que l’ha aprofitada el Gran Canària per obrir forat. Els locals, que es presentaven davant de la seva afició, han aconseguit una renda de 10 punts (22-12). Pascual ha demanat temps mort. Les noves consignes, i l’entrada de Boniface Ndong, han servit per retallar les diferències. El pivot senegalès s’ha atrevit des dels 6.75 i ha clavat el triple del 24-17.

Un millor Regal Barça

Terence_i_Baso.JPGA partir del segon període, els blaugranes han estat més concentrats i han sabut tallar el joc insular. De fet, fins al minut cinc els de Pedro Martínez no s’havien estrenat al segon quart. Ha estat Wallace el primer a fer-ho. També Xavi Rey, jugador format a les categories inferiors blaugranes i cedit pel Regal Barça al Gran Canària, ha tingut una destacada actuació.

El Barça ha forçat en defensa, on ha destacat Terence Morris especialment en la intimidació. El nord-americà ha clavat tres taps abans del descans. Ndong ha sumat sis rebots en 20 minuts, quatre ofensius.

Amb un 31-38 favorable, els canaris encara han pogut ajustar el marcador, i l’han deixat en un 37-38.

Partit més ajustat

La intensitat del joc s’ha reduït a la represa. Tot plegat s’ha ajuntat amb menys encert dels dos equips. Pascual ha continuat movent la banqueta, també donant temps als més joves.

Però el partit ha entrat en una dinàmica més feixuga, amb faltes. Pete Mickeal ha estat ara el cap visible del Regal Barça que ha mantingut el resultat a favor però per la mínima (55-56).

L’arrencada del quart quart ha estat més impulsiva. Carroll, el màxim anotador del partit amb 19 punts, ha escalfat el canell i un dels seus triples ha capgirat el marcador (64-61).

Sada.JPGL’estira i arronsa ha estat al límit i fins al final. Aleshores s’hi ha afegit Bellas per ampliar la renda a sis punts (70-64). Els blaugranes no s’han encongit i Mickeal ha clavat el triple del 77-76 a poc més d’un minut i mig de la conclusió.

Aleshores tres segons xiulats a Ndong ha facilitat que el Gran Canària disposés d’un atac gairebé per decidir. Savané no ha fallat (79-76). A falta de 25 segons, el Regal Barça ha decidit fer falta però no estar en bonus ha donat la possessió per als locals i Nelson ha tancat el marcador (81-76).

Lectura positiva

Tot i que és la primera derrota de la pretemporada, els jugadors valoren la part positiva d’aquest enfrontament. “Ha estat un partit força igualat”, ha comentat Basile, que ha acabat amb 14 punts, tres menys que Mickeal, el més efectiu dels blaugranes: “Hem tingut opció de guanyar però ens hem equivocat en algunes situacions defensives al darrer quart. En global, ha estat un bon partit, però hem de millorar”.